Για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΘ

Οι δηλώσεις των ημερών από τον πρόεδρο του ΕΚΘ Χάρη Κυπριανίδη είναι αυτές που θα περίμενε κανείς από εκπρόσωπο συμβιβασμένων δυνάμεων. Εκφράζοντας την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΘ δίνει όρκους πίστης στην εργοδοσία και στο κράτος.

Τι μας είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Κυπριανίδης; Την ώρα που σφαγιάζονται οι επικουρικές συντάξεις, που οι εργοδότες κλιμακώνουν την επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων, πατώντας και στα νέα όπλα που η κυβέρνηση τους παραχώρησε, το ΕΚΘ θα καλέσει τους εργάτες να μείνουν κλεισμένοι στο σπίτι του λόγω του ιού.

Η υποκρισία και ο ανορθολογισμός σε όλο τους το μεγαλείο! Τόσον καιρό και η ηγεσία του ΕΚΘ δεν έβγαλε άχνα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης του ιού: Τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ, τις σχολικές αίθουσες (που ετοιμάζουν να ανοίξουν χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας), και ακόμα τα υπερφορτωμένα πλοία και τους τουριστικούς προορισμούς όπου τα υγειονομικά πρωτόκολλα έγιναν κουρελόχαρτα.

Την ώρα που τα νοσοκομεία για άλλη μια φορά φρακάρουν, μιας και η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα μέτρο θωράκισης του ΕΣΥ, την ώρα που κυριολεκτικά και μεταφορικά καιγόμαστε, ο πρόεδρος του ΕΚΘ μαζί με την πλειοψηφία του ΕΚΘ και της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσουν ημερίδα με θέμα το πως θα διασφαλιστούν τα κέρδη των λίγων στο όνομα πάντα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πως για άλλη μια φορά θα πληρώσει ο λαός, σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Τα ίδια τα επιτελεία των εργοδοτών πανηγυρίζουν για το ότι ο τουρισμός για παράδειγμα παρουσίασε θεαματική «ανάπτυξη». Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι του κλάδου από αυτήν; Πάνω στην εντατικοποίηση και τα ρημαγμένα εργατικά δικαιώματα χόρτασαν κέρδη οι ξενοδόχοι και φέτος.

Τι άλλο μας είπε ο πρόεδρος του ΕΚΘ; Ότι με αφορμή τα rapid tests φαίνεται ότι η υγεία δεν είναι δωρεάν. Τώρα το διαπίστωσε; Ότι η υγεία μετατρέπεται γοργά, χάρη στις πολιτικές που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα τώρα το κατάλαβε;

Επειδή εμείς δεν συμμεριζόμαστε τον καημό τους να ορθοποδήσει η «οικονομία», αλλά οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες, καλούμε τους εργαζόμενους:

Το Σάββατο 11/09 στις 18:00 στην πλατεία ΧΑΝΘ διαδηλώνουμε με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ και την επίσκεψη του πρωθυπουργού, τηρώντας – όπως πάντα – όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας για:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων

  • Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους

  • Ουσιαστική στήριξη, χωρίς προϋποθέσεις όλων των ανέργων

  • Ενίσχυση και σημαντική στελέχωση του ΕΣΥ

Την Τρίτη 31/08 στις 19:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στη νέα επίθεση σε βάρος της ασφάλισης και αμέσως μετά το συλλαλητήριο, θα πραγματοποιήσουμε συναυλία αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους, ενισχύοντας παράλληλα τον αγώνα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από ακραία φαινόμενα, πυρκαγιές και πλημμύρες.

Σε πείσμα των συμβιβασμένων ηγεσιών, είναι δεκάδες τα σωματεία που ήδη συνεδριάζουν και παίρνουν αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, αναπτύσσουν πρόγραμμα δράσης και παίρνουν συνεχώς νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.