ΕΣΣΕ VODAFONE 2012

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι στη Vodafone

 Με αφορμή την ανακοίνωση του ΠΑΣΕ-Vodafone για την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:

Έχουμε ταξικό πόλεμο.

            Από τη μια είναι η τάξη των ιδιοκτητών των μέσων παραγωγής (εργοδοτών) που με τη βοήθεια του πολιτικού της προσωπικού επιτίθενται οργανωμένα και με σχέδιο να πάρουν πίσω και την τελευταία κατάκτηση 100 και πλέον ετών αγώνων, για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.

            Από την άλλη η εργατική τάξη και γενικά η μισθωτή εργασία, η τάξη στην οποία οφείλεται το οτιδήποτε παράγεται σε αυτόν τον πλανήτη εκβιάζεται να αποδεχτεί να ζήσει χωρίς να έχει δικαίωμα να απολαύσει τίποτα από αυτά που παράγει.

Η τάξη των εργοδοτών, παρόλο που μεταξύ τους σφάζονται, απέναντι στον κοινό τους αντίπαλο είναι ενωμένοι. Και αυτό γιατί αλλιώς κινδυνεύει η ίδια τους η ύπαρξη.
Η τάξη των εργαζομένων είναι σε δυσχερή προς το παρόν θέση διότι δεν έχει καταφέρει να χρησιμοποιήσει την δική της ταξική ενότητα, η οποία αυτονόητα είναι πολλαπλάσια ισχυρότερη από αυτή της τάξης των εργοδοτών. ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Γι ’αυτό και κάνει ότι μπορεί για να μη το αντιληφθούν οι εργαζόμενοι.

Η συνταγή που χρησιμοποιεί είναι τόσο παλιά όσο και το σάπιο σύστημα το οποίο υπηρετεί.

  •  Από τη μια προσπαθεί να δείχνει δυνατότερη και περισσότερη αξιοποιώντας τσιράκια που για λίγα παραπάνω ευρώ αλλάζουν στρατόπεδο και καλυμμένοι πίσω από τις έννοιες «προϊστάμενοι» ή «team leaders» έχουν αναλάβει να παίξουν το ρόλο του μαστιγίου με ατομική τρομοκρατία.
  • Από την άλλη προσπαθεί να μας κάνει να νιώθουμε εμείς μικρότεροι ελέγχοντας σωματεία τα οποία κινούνται στην ίδια λογική. Σωματεία δηλαδή που σκόπιμα δεν αξιοποιούν την ταξική δύναμη, αξιοποιούν όμως την λογική της συντεχνίας για να απομονώσουν τους εργαζόμενους και τη λογική του «μικρότερου κακού» για να πείσουν τους εργαζόμενους να συναινέσουν στο συμβιβασμό και την υποταγή.

 Ντυμένες με το μανδύα του αντιμνημονιακού, του αριστερού, πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στην εργοδοσία.

Τι περισσότερο από την υπογραφή μιας τέτοιας σύμβασης χρειάζεται η εργοδοσία για να εφαρμόσει το μνημόνιο? ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

           Στην ανακοίνωση τους ονόμασαν την ΕΣΣΕ κατόρθωμα και νίκη. Μπέρδεψαν όμως μάλλον τον παραλήπτη. Αλλού έπρεπε να την στείλουν.

          Μιλάνε για 7 μήνες αγώνες, κάτι λιγότερο δηλαδή από τους αγώνες των χαλυβουργών. Με μια 4ωρη στάση εργασίας που μετά βίας την έμαθαν οι εργαζόμενοι έβγαλαν το συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.

          Συγκρούστηκαν λένε όχι μόνο με τη Vodafone αλλά και με κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Και αυτοί αντέταξαν απέναντι σ’ αυτό το μέτωπο την διαπραγματευτική τους ομάδα. ΑΝ ΘΕΛΑΝΕ ΝΙΚΕΣ απέναντι σε αυτό το μέτωπο έπρεπε να αντιτάξουν όλες τις δυνάμεις της ίδιας τους της τάξης. Να απευθυνθούν στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Τη μόνη δύναμη που αναγνωρίζουν ως αντίπαλο και φοβούνται οι εργοδότες. Να γίνει έστω και μια 24 απεργιακή κινητοποίηση και να μη δουλέψει κατάστημα της Vodafone από τον Έβρο ως την Κρήτη. Να νιώσει η εργοδοσία ότι δεν υφίσταται χωρίς αυτούς που παράγουν τα πλούτη της.


 

 Το ΠΑΣΕ Vodafone έχει σταθεί με όλους τους τρόπους απέναντι από τις ταξικές δυνάμεις, του ΠΑΜΕ, του ΣΕΤΗΠ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα συμπεράσματα τους.

 Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στο δίλλημα «σωματείο δικό μας ή ξένο». Το δίλλημα αυτό μπαίνει από αυτούς που θέλουν να απομονώσουν τους εργαζόμενους από την τάξη τους για να τους τσακίσουν πιο εύκολα.

 Οι εργαζόμενοι στη Vodafone θεσσαλονίκης έχουν αποδείξει κόντρα στην λογική του συμβιβασμού πως κερδίζονται οι μάχες. Και δεν έχουν δώσει σε κανέναν την εξουσιοδότηση να υπογράψει την ήττα τους, την καταδίκη τους. Τα ποσοστά συμμετοχής τους στις απεργίες έχουν γίνει αγκάθι στο μάτι της εργοδοσίας και εξαπολύει τους παρατρεχάμενους της να προειδοποιήσουν τους εργαζόμενους για επιπτώσεις.

 Τους προειδοποιούμε να μην προβούν σε καμία συνδικαλιστική δίωξη και με κανέναν τρόπο εναντίον εργαζόμενου που συμμετέχει σε απεργίες. Μην περιμένουν ότι θα αποδεχτούμε το δικαίωμα τους για μονομερείς ενέργειες επειδή το ορίζει κάποιος νόμος που τους προσφέρθηκε από τους πολιτικούς τους υπαλλήλους της τρικομματικής κυβέρνησης. Μην περιμένουν ότι θα είμαστε απλά θεατές της στάσης σωματείων που ελέγχουν και στρώνουν με τις υπογραφές τους το έδαφος για την υποταγή των εργαζομένων. Θα πάρουν απάντηση από το σύνολο της εργατικής τάξης γιατί τα συμφέροντα των εργαζομένων και στη Vodafone κατακτήθηκαν με αίμα και οποιαδήποτε υποχώρηση αφορά το σύνολο των εργαζομένων.

 Το ΣΕΤΗΠ-Θ, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της Vodafone να δώσουν πιο δυνατή και αποστομωτική απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης τους από την εργοδοσία αλλά και στη μεθόδευση της αποδοχής της ίδιας τους της σφαγής.

Η μαζικότητα και η κατεύθυνση στην οποία θα δοθεί και αυτή η μάχη είναι που θα κρίνει τη στάση της εργοδοσίας το επόμενο διάστημα.

          Η μαζική συμμετοχή στην απεργία είναι απάντηση στην εκάστοτε εργοδοσία

      Η συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ είναι η απάντηση σε όλους τους εργοδότες, στους πολιτικούς τους υπαλλήλους τους και στα συνδικαλιστικά τους υποχείρια.

Στα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ & ΕΚΘ συμμετέχουν όλες εκείνες οι πολιτικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ-του Σύριζα και άλλες αυτοαποκαλούμενες αριστερές) που μέσα σε 4 μήνες μετά τις εκλογές έχουν βάλει την υπογραφή τους για μειώσεις μισθών έως και 40% στους περισσότερους μεγάλους κλάδους και σε δεκάδες επιχειρήσεις. Εφαρμόζουν με άλλα λόγια το ΜΝΗΜΟΝΙΟ κατά γράμμα. Η θέση των εργαζομένων δεν είναι εκεί που σχεδιάζεται η εξαθλίωση τους.

 Η θέση τους είναι εκεί που οργανώνονται οι αγώνες έτσι ώστε να δυναμώσει η ταξική πάλη και να κινηθεί στην οριστική λύση του προβλήματος. Στην επιστροφή όλου του παραγόμενου πλούτου στους πραγματικούς του ιδιοκτήτες – τους εργαζόμενους.

 Όλοι και όλες στη 48ωρη Γενική Απεργία στις 6 & 7 Νοέμβρη

Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις με τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

ΤΡΙΤΗ 06 ΝΟΕΜΒΡΗ

10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 07 ΝΟΕΜΒΡΗ

10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

7.00 ΜΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ