Κρούσμα κορονοιού σε εργαζόμενη των ΚΑΠΗ του δήμου Θεσ/νίκης

Το μεσημέρι της Δευτέρας 24/8 γνωστοποιήθηκε κρούσμα κορονοιού σε εργαζόμενη του ΚΑΠΗ Α. Πόλης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε το ΚΑΠΗ έκλεισε, οι συνάδελφοι που ήρθαν σε επαφή με τη συναδέλφισσα που νόσησε μπήκαν σε 7ήμερη καραντίνα και θα γίνουν απολυμάνσεις και στα άλλα ΚΑΠΗ που ήρθαν σε επαφή οι εργαζόμενοι από το ΚΑΠΗ Α. Πόλης. Τα τεστ επαφίενται στην ουσία στην «ατομική ευθύνη» του κάθε συναδέλφου, που στέλνονται στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου η συρροή εξεταζόμενων είναι μεγάλη, με όποιον κίνδυνο εγκυμονεί από τον συνωστισμό και τις αντίξοες συνθήκες της πολύωρης αναμονής που επικρατούν και έχουν επακόλουθο να καθυστερούν να γίνουν. Οι παραπάνω πληροφορίες είναι από συναδέλφους, με τη διοίκηση του δήμου κατά την πάγια τακτικής της να μη ενημερώνει επίσημα για κρούσματα σε εργαζόμενους του δήμου, ούτε για το τι συγκεκριμένα μέτρα πήρε. Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ προσφέρουν υπηρεσίες στους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο επικουρικά βοηθάνε στα συσσίτια και την παροχή υπηρεσιών-εργασιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Οι εργαζόμενοι του δήμου απαιτούν:

-Να σταματήσει η διοίκηση να κρύβει και να αποσιωπά τα κρούσματα εργαζομένων του δήμου. Να ενημερώνει επίσημα και για το τι μέτρα έχει πάρει και για το κάθε κρούσμα συγκεκριμένα.

Υποχρεωτική εφαρμογή τεστ με ευθύνη κράτους και δημοτικής αρχής, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους.

Εργαζόμενοι που γυρίζουν από άδεια να επιστρέφουν στον χώρο δουλειάς τους μετά την διάγνωση του τεστ εφόσον είναι αρνητικό.

-Απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και άμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.

-Να εξασφαλισθούν τα κατάλληλα και απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους και να παρθούν πρόσθετα συλλογικά οργανωτικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους.

-Να προσληφθούν μόνιμοι Ιατροί Εργασίας.