Στήριξη των κινητοποιήσεων των υγειονομικών

Το ΔΣ της Δ΄ΕΛΜΕΘ στηρίζει την κοινή απόφαση δεκάδων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν σε πανελλαδική μέρα δράσης την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 για την υγεία «κανένας εφησυχασμός – κανένας αμέτοχος – όλοι στην πάλη για την  υγεία του λαού».

Το lockdown που επέβαλλε η κυβέρνηση μπροστά στην κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας, με τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες στο χείλος του γκρεμού και τις μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, γκρεμίζει τη μαγική εικόνα για το «θωρακισμένο» και πανέτοιμο σύστημα που διαφήμιζε η κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες. Ενώ μήνες τώρα απορρίπτει τα αιτήματα των υγειονομικών και των εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα στα νοσοκομεία, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία κλπ.

Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα πορεύθηκε αποκλειστικά με την επίκληση στην ατομική ευθύνη, τώρα με το lockdown προσπαθεί να φορτώσει την ευθύνη για το αδιέξοδο στο λαό.

Η υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών τους μπαίνουν σε σοβαρό κίνδυνο από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία ακόμα και στις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Το όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!

Τα αιτήματα που απ’ το Μάρτη οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι προτάσσουμε είναι άμεσα για την προστασία της υγείας μας, απαιτούμε:

§  Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ και μαζικά δωρεάν τεστ. Δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας.

§  Επίταξη των τεστ και νέοι μοριακοί αναλυτές για να μη καθυστερεί η διάγνωση.

§  Μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών.

§  Να μη γίνει το δημόσιο σύστημα Υγείας, σύστημα μιας νόσου. Να ανακληθεί η απόφαση για μείωση των τακτικών χειρουργείων κατά 80%. Τα χειρουργεία είναι θεραπεία, δε χωράνε αναβολές.

§  Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να αντικατασταθούν οι γιατροί που μετακινήθηκαν από τα ΤΟΜΥ, απ’ τα Κέντρα Υγείας και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Ιατρεία για να μη μείνει ο κόσμος ακάλυπτος.

§  Μέτρα προστασίας της υγείας των υγειονομικών για να μη χαθούν έστω αυτοί που είναι στη μάχη.

§  Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, με 15 παιδιά ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, εξασφάλιση του εξοπλισμού που απαιτείται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

§  Αποσυμφόρηση των Μέσων Μεταφοράς.

§  Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα.

 

Το ΔΣ της Δ΄ΕΛΜΕΘ  συμμετέχει στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, και ΑΧΕΠΑ της πόλης μας, καλεί κάθε συνάδελφο να απευθύνεται στο σωματείο για κάθε πρόβλημα που προκύπτει στο σχολείο, να συσπειρωθεί στο σωματείο, να δράσουμε μαζικά!

  •