ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΥΛΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 Ε.Κ.Θ. Τ.Κ. 546 31

4oς ΟΡΟΦΟΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ 4

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977288801, 6946955134, 6932919622, 6977873449

Ε-mail: syndxylouthess@gmail.com

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Συνάδελφοι η Διοίκηση του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς για συγκεντρώσεις σε γειτονιές της πόλης μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο μας, Άνεργους, νέους και συνολικότερα όλους τους εργαζόμενους για ενεργή συμμετοχή.

Όλοι στα συλλαλητήρια που θα γίνουν το  Σάββατο στις 27/3 στις 17:00μμ στην πλατεία Ευόσμου! Κυριακή 28/3 στις 11πμ στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας και Κυριακή 28/3 στις 11πμ στον πεζόδρομο του Δημαρχείου Καλαμαριάς.

Συνάδελφοι

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την έναρξη της πανδημίας. Ήδη, όλη αυτή τη περίοδος έχει επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Η κυβέρνηση διαχειρίστηκε τη πανδημία αναποτελεσματικά για το λαό. Δεν έλαβε υπόψη τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για την ενίσχυση του ΕΣΥ, δεν προχώρησε σε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας στους χώρους υπερμετάδοσης του COVID-19, δηλαδή στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στα ΜΜΜ, στα σχολεία.   

Παράγοντας επιδείνωσης της υγείας μας είναι και η μεγάλη βιομηχανική ρύπανση που εξελίσσεται, ιδιαίτερα στη δυτική πλευρά της πόλης. Ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη δημόσια υγεία, τη στιγμή που αφήνουν τους βιομήχανους να ρυπαίνουν γη, νερό και αέρα. Η προστασία του περιβάλλοντος και η ανθρώπινη υγεία θυσιάζεται στο βωμό των κερδών τους.

Δεν βάζουμε lockdown στον αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματα μας!

Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση δεν ανέστειλε την αντιλαϊκή της πολιτική συνολικά την περίοδο της πανδημίας και του lockdown. Αντίθετα, την κλιμάκωσε με κριτήριο το κέρδος των λίγων. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημά τους, είτε βρίσκονται σε αναστολή είτε σε άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών. Χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας. Πλήθος αυτοαπασχολούμενων βρίσκονται μπροστά στο κίνδυνο χρεοκοπίας από τα συσσωρευμένα χρέη και τους φόρους. Μαθητές και φοιτητές βρίσκονται εκτός ζωντανής και ουσιαστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, μακριά από τους φυσικούς τους χώρους, εδώ και ένα χρόνο.

Οι αγώνες που γεννιούνται από την οργή και την αγανάκτηση μας, αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό και πρωτοφανή κρατική καταστολή.

Φοβούνται τη δύναμη της οργανωμένης διεκδίκησης, γιατί γνωρίζουν ότι έχουμε μεγαλύτερη δύναμη από αυτούς όταν είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για τις ανάγκες μας. Για αυτό λαμβάνουν μέτρα περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθερίων, εξαπολύουν επίθεση στη λειτουργία και στη δράση των εργατικών σωματείων.

Στην καταστολή και στην κρατική βία απαντάμε με οργάνωση και συλλογική πάλη!

Συνάδελφοι

Οι φορείς, οι σύλλογοι, τα σωματεία πρέπει να φωνάξουμε: «Έως εδώ! Δεν πάει άλλο!». Έχουμε τη δύναμη να αναχαιτίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμη που κρύβει ο μαζικός, συλλογικός οργανωμένος αγώνας. Μην τους αφήσουμε άλλο να θυσιάζουν τις ζωές μας για να κερδίζουν οι λίγοι.

Αγωνιζόμαστε για:

-Να ενισχυθεί το ΕΣΥ, τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, η ΠΦΥ. Να ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια! Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

-Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα!

-Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή!

-Να ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος από τη ρύπανση που προκαλείται από τη λειτουργία των βιομηχανιών!

Συμμετέχουμε και καλούμε όλες και όλους στα συλλαλητήρια που θα γίνουν το  Σάββατο στις 27/3 στις 17:00μμ στην πλατεία Ευόσμου! Κυριακή 28/3 στις 11πμ στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας και Κυριακή 28/3 στις 11πμ στον πεζόδρομο του Δημαρχείου Καλαμαριάς.

Απαντάμε μαχητικά με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ