Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ: Κάλεσμα σε σύσκεψη 29 Σεπτέμβρη

Π ρ ο ς

Τα Σωματεία και τους εργαζόμενους/ες με αφορμή τις Απολύσεις

και την εργοδοτική τρομοκρατία

 

Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εδώ και δύο μήνες, βρισκόμαστε σε Απεργία, δίνοντας τον αγώνα μας, για να «παρθούν» πίσω οι απολύσεις και να υπογραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας.

Διαπιστώνουμε όμως ότι πέρα από το δικό μας χώρο μια σειρά εταιρείες και επιχειρήσεις προχωράνε σε μαζικές απολύσεις με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζόμενων και μοναδικό στόχο την αύξηση των κερδών τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: ομαδικές απολύσεις EdilmacPyramisAlumil κλ.π..

          Από τη μια μεριά απολύσεις και από την άλλη συνθήκες ακρίβειας σε όλα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και  υπεραυξήσεις σε ρεύμα-καύσιμα-θέρμανση.    

Με αφορμή όλα τα παραπάνω παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τις Διοικήσεις των σωματείων, τις επιτροπές αγώνα, αλλά και όλους τους εργαζόμενους/ες από τους παραπάνωεργασιακούς χώρους, αλλά και όλων των υπόλοιπων σωματείων και κοινωνικών ομάδων για την Πέμπτη 29/9/2022 στις 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (μεγάλη αίθουσα) σε σύσκεψη με σκοπό να συζητήσουμε τις νέες καταστάσεις που  διαμορφώνονται, αλλά κυρίως να συντονίσουμε τις δράσεις μας, ώστε να δώσουμε ενιαία και δυναμική απάντηση στο κύμα των απολύσεων και τρομοκράτησης.

          Συντονισμένοι και Οργανωμένοι έχουμε μεγαλύτερη δύναμη να «πετύχουμε» τα αιτήματά μας για καλύτερες μέρες  για εμάς και τις  οικογένειές μας.

          Αν οι πολλοί βάλουν από λίγο, το λίγο γίνεται τεράστιο.