ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ e-ΕΦΚΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα επαναλαμβανόμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εμφανίζονται στις Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ (πρόσφατα στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Θεσσαλονίκης, Β΄ Περιφερειακή Διεύθυνση Μη Μισθωτών Θεσσαλονίκης) δεν αποτελεί την φυσιολογική εξέλιξη της κατάστασης της πανδημίας όπως θέλουν να μας τα παρουσιάσουν. Αποτελεί την φυσιολογική εξέλιξη της κυβερνητικής πολιτικής που αφήνει απροστάτευτο τον λαό!

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως οι αρμόδιοι φορείς (και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση) έκριναν ότι οι συνάδελφοι που εργαζότανε στο ίδιο τμήμα με τους συναδέλφους που νόσησαν δεν χρειάζεται να κάνουν το τεστ ανίχνευσης του ιού;;

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως στα ΜΜΜ οι επιβάτες είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο;

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως στο Γ’ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Θεσσαλονίκης (τ. ΙΚΑ Νεάπολης) σε έναν χώρο για 30 εργαζόμενους είναι 50;

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός που δεν υλοποιείται η τηλεργασία στο 50% του εργατικού δυναμικού όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία;!!!

Είναι συνειδητή επιλογή να τα ρίχνουν όλα στην «ατομική ευθύνη» με σκοπό να αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν όλες οι κυβερνήσεις για τις εγκληματικές πολιτικές που υλοποίησαν στον τομέα της υγείας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο που η αγωνία κάθε συναδέλφου και συναδέλφισσας βρίσκεται στο βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και όλος ο κόσμος, στην πανδημία, τόσο η Διοίκηση όσο και οι πλειοψηφίες από το σωματείο «κωφεύουν» και δηλώνουν απούσες μπροστά στην ανάγκη να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής των συναδέλφων!

Δεν θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς όταν στο ΔΣ της 5ης Οκτώβρη 2020 δια του στόματος του προέδρου, με την υποστήριξη της ΔΑΚΕ, (η ΑΑΣ σιώπησε!) προτάθηκε να συλλέξουν προσφορές από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για τα τεστ ανίχνευσης του κωρονοϊού!!! Προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση και στους εμπόρους της υγείας!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα από την πρώτη στιγμή απαίτησε και διεκδίκησε να παρθούν μέτρα προστασίας μέσα στις υπηρεσίες. Να μην πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι τα σπασμένα τους!

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ουσιαστικά μέτρα προστασίας!

ΔΩΡΕΑΝ χορήγηση ατομικών μέτρων προστασίας (μάσκες. Αντισηπτικά, γάντια κλπ).

ΔΩΡΕΑΝ τακτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ.

Να απουσιάζουν δικαιολογημένα όσοι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και όσοι έχουν παιδί ή κάποιο άλλο άτομο που νοσεί έως ότου βγουν χρήσιμα και ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την ανίχνευση του ιού!

Τακτική και επαναλαμβανόμενη απολύμανση των χώρων εργασίας.

 

Η ανακοίνωση ΕΔΩ