ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ G.FLOYD

Η δολοφονία του George Floyd είναι μια ακόμη απ` τις χιλιάδες των νεκρών στις ΗΠΑ, την “υπερδύναμη” με τις τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες. Δολοφονημένοι είτε από το ρατσισμό είτε από τη φτώχεια και με τη νέα οικονομική κρίση που ξέσπασε η ανεργία να αγκαλιάζει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

Είναι η όψη του ίδιου του συστήματος, που γεννάει την φτώχεια και τους πολέμους, την προσφυγιά, θρέφει το μίσος και την ρατσιστική βία, με αυτή των χιλιάδων φτωχών αμερικανών που αφήνονται να πεθάνουν και στοιβάζονται σε ομαδικούς τάφους, τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της πανδημίας στις καπιταλιστικές χώρες. Σ` αυτά τα αδιέξοδα του συστήματος ο λαός αντιδρά,αμφισβητεί, διεκδικεί.

Η ΔΑΣ δηλώνει την αλληλεγγύη της στους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στα ρατσιστικά εγκλήματα και καταδικάζει τις συλλήψεις αγωνιστών και την βία της καταστολής της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.

Ενώνουμε την φωνή μας με όσους αγωνίζονται για ένα κόσμο χωρίς αδικία και ρατσισμό, για ένα κόσμο όπου οι εργαζόμενοι και οι λαοί θα ζουν αδελφωμένοι.