Μείωση αποδοχών στην ALTEC

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι εργαζόμενοι στην Altec,

Ήδη βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα της κλιμάκωσης της επίθεσης  σε όλο το φάσμα της ζωής μας από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Με αφορμή την οικονομική κρίση παίρνονται μέτρα που πλήττουν την ζωή όλων των εργαζομένων και που έχουν ως μόνο σκοπό την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Οι συμβιβασμένες και εργοδοτικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχώρησαν σε τριετή σύμβαση και συμφώνησαν στην ουσιαστική μείωση των μισθών των εργαζομένων καθώς οι αυξήσεις που θα δοθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και 2012 θα είναι πενιχρές μπροστά στον πληθωρισμό και τις εκτεταμένες αυξήσεις στα ήδη πρώτης ανάγκης. Ταυτόχρονα με την αύξηση του ΦΠΑ, την περεταίρω εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας, το κλείσιμο των δημοτικών παιδικών σταθμών (έχουν ήδη εξαγγελθεί ότι θα κλείσουν 8 παιδικοί σταθμοί στον Δήμο της Αθήνας) οι εργαζόμενοι θα υποχρεώνονται μέρα με την ημέρα να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.  Παράλληλα η κυβέρνηση εξήγγειλε ότι θα νομοθετήσει την κατάργηση των κλαδικών, επιχειρησιακών συμβάσεων και την επιδιαιτησία (ΟΜΕΔ) ώστε να μην έχουν καμία πιθανότητα να πάρουν αύξηση οι εργαζόμενοι.

Στον κλάδο μας η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε πάνω από 1500 απολύσεις τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Εάν συνυπολογίσουμε και τους 1500 εργαζόμενους που έχουν χάσει την δουλειά τους λόγω πτωχεύσεων, συγχωνεύσεων, εξαγορών οι εργαζόμενοι που έχουν πεταχτεί στον δρόμο είναι πάνω από 3000 χωρίς να υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω λήξης σύμβασης. Σε αυτά τα πλαίσια αποθρασυσμένη και η διοίκηση της Altec θέλει να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών εργαζομένων. Προβάλλοντας δήθεν κοινωνικό πρόσωπο και προσπαθώντας να διασπάσει τους εργαζόμενους έχει καλέσει αρχικά όσους συναδέλφους έχουν μικτό μισθό από 1600¤ και πάνω βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι διευθυντικά στελέχη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των επιχειρήσεων του ΟμίλουAltec με τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή ενημέρωνε τους συναδέλφους έναν έναν προσωπικά προειδοποιώντας να μη διαφύγει, γνωρίζοντας ότι το ΣΕΤΗΠ έχει και μέλη σε όλο τον Όμιλο και δεν πρόκειται να δεχτεί σε καμία περίπτωση καμία απόλυση, καμία μείωση μισθών για τους εργαζόμενους.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

Καλούμε τους συναδέλφους που έχουν κληθεί ή που θα κληθούν τις επόμενες μέρες να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας και να μην υπογράψουν καμία μείωση των αποδοχών τουςΔεν έχουν κανένα δικαίωμα να μειώσουν αποδοχές εάν δεν έχουν την συγκατάθεση των εργαζομένων και του σωματείου. Καλούμε το σύνολο των εργαζόμενων του Ομίλου Altec να μην «τσιμπήσουν» στην προσπάθεια διάσπασης που επιχειρεί η διοίκηση καθώς το επόμενο βήμα θα είναι η μείωση των αποδοχών για το σύνολο των εργαζομένων.