Παράταση θητείας οργάνων

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις για την εξάπλωση και αντιμετώπιση της επιδημίας, λόγω του ιού COVID – 19.

Το Δ.Σ. του σωματείου μας έχει πάρει θέση για τους όρους εργασίας των συναδέλφων μας, έχει εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις και έχει προβεί σε παρεμβάσεις προς την εργοδοσία και τους αρμόδιους φορείς, για τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, καθώς και των ασφαλιστικών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων.

Βάσει του καταστατικού μας, οι αρχαιρεσίες του Σωματείου μας πραγματοποιούνται ανά τρία χρόνια, δηλαδή τον τρέχοντα μήνα. Λόγω όμως των δεδομένων συνθηκών κι επειδή ακριβώς, προέχει η προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων μας, το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Ν. Θεσσαλονίκης – Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, αποφασίζει αναγκαστικά την αναστολή της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσής του και των αρχαιρεσιών του και την παράταση της θητείας όλων των οργάνων του Σωματείου.

Άλλωστε, η απόφασή μας για την παράταση της διάρκειας της θητείας των οργάνων του σωματείου μας, πέραν των παραπάνω, στηρίζεται και στην εκδοθείσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 84/13-04-2020, άρθρο 12), με την οποία παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών, η οποία λήγει κατά τη διάρκεια ισχύος των έκτακτων μέτρων και πάντως όχι πέραν της 10ης Ιουνίου 2020.

Το επόμενο διάστημα θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης, καθώς και τις ημέρες και τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες.