ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργάτες, νεολαίους, άνεργους, συνταξιούχους, γυναίκες και μετανάστες, τους αγρότες, τους αυταπασχολούμενους που διαδήλωσαν χτες σε όλη τη χώρα και συμμετείχαν μαζικά στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, όπως γύρισαν την πλάτη στη συνδικαλιστική μαφία, να μην παγιδευτούν, να μην δώσουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και στα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, να προσπεράσουν τους εκβιασμούς, τις υποσχέσεις και τις νέες απάτες όλων αυτών που με αποκλειστικό συμφέρον την προστασία των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, επιδιώκουν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους μπροστά στις εκλογές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαντήσουν αγωνιστικά με τη συμμετοχή τους στους διεκδικητικούς αγώνες, με την οργάνωση στα σωματεία τους. Μόνο έτσι θα μπει στο περιθώριο η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, που έχει κάτσει στο σβέρκο των της εργατικής τάξης, που φέρνει μέσα στις γραμμές των συνδικάτων, την εργοδοσία και τους ανθρώπους της.

Η χτεσινή γύμνια τους στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, είναι χαρακτηριστική της πλήρους απαξίωσης τους από τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Είναι μέρος του προβλήματος που βιώνει η εργατική τάξη και αυτό τους το αναγνωρίζει κάθε μέρα και πιο ξεκάθαρα. Και ποιόν περίμεναν άραγε να έρθει στις συγκεντρώσεις τους? Τους εργαζόμενους από τις τράπεζες και τους εργολαβικούς από τα πετρέλαια που τους αρνήθηκαν την προκήρυξη απεργίας για να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Τους εργαζόμενους από τον ιματισμό που τους απολύουν τα ίδια τα συνδικαλιστικά στελέχη τους αν μιλήσουν για διεκδικήσεις. Τους 90 απολυμένους από την ΕΥΑΘ που τους είπαν «μακριά από το ΠΑΜΕ», δικαστικά θα βρείτε το δίκιο σας. Τους εκατοντάδες στο εμπόριο που τους έσερνε η εργοδοσία να ψηφίζουν τον εκλεκτό της (ΣΥΡΙΖΑ). Τους εκατοντάδες που έσερναν (ΠΑΣΚΕ) να ψηφίσουν σε σωματείο μαϊμού εκβιάζοντας τους ότι αλλιώς δεν θα πάρουν την κάρτα του ΟΑΣΘ. Τους εργαζόμενους σε εργοστάσιο του μετάλλου που στέλεχος τους (ΔΑΚΕ) κάλεσε μπράβους και αστυνομία να διώξουν μέλη του ΠΑΜΕ που προπαγάνδιζαν πανελλαδική πανεργατική απεργία. Τους χιλιάδες εργολαβικούς από όλους τους κλάδους που ΟΛΟΙ τους μαζί αρνούνται να γράψουν στα σωματεία για να διατηρήσουν προνόμια εύνοιας από την εργοδοσία. Τους χιλιάδες που έχασαν τη δουλειά τους από τα εργοστάσια που έκλεισαν (Ιματισμό, Χαλυβουργείο) και αυτά που πάνε για κλείσιμο (ΕΛΒΟ, ΖΑΧΑΡΗ) με τους ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ(ΕΑΚ) να καλούν τους εργαζόμενους να το «βουλώσουν» για να μη χάσουν τα πάντα (αποζημίωση) την ώρα που οι ταξικές δυνάμεις καλούσαν και καλούν σε αγώνα για τη λειτουργία των εργοστασίων με ευθύνη του κράτους και για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών?

Έ αν περίμεναν έστω και έναν από όλους αυτούς, έχουν μεγάλο θράσος……..

Σήκωσαν και πάλι κουρνιαχτό, προβοκάτσιες, κατηγορίες προς το ΠΑΜΕ. Τα στελέχη τους φιλοξενούνται καθημερινά στα ΜΜΕ ψέλνουν το ίδιο τροπάρι ότι το ΠΑΜΕ είναι κομματικός στρατός με ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το κίνημα.

Η εικόνα από την χτεσινή συγκέντρωση του ΕΚΘ (φωτό) δείχνει όλους τους καμιά εκατοσταριά ακομμάτιστους που παρευρέθηκαν εκεί, όλη την αφρόκρεμα της αντιλαϊκής πολιτικής με τους παρατρεχάμενους τους για προεκλογικό αγώνα. Μόνο εργάτες και εκλεγμένους συνδικαλιστές αδυνατεί κανείς να βρει σε αυτή τη συγκέντρωση.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές που θέλουν να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας και του εργατοπατερισμού. Να σηκώσουν ανάστημα, να κάνουν το βήμα και να περπατήσουμε μαζί τον όμορφο δρόμο του αγώνα, της σύγκρουσης με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, της πάλης για τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Ζήτω η 1η Μάη και η παγκόσμια εργατική τάξη! 

Ζήτω η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών!