Επικίνδυνη και προκλητική απόφαση της ΓΣΕΕ

Άλλη μια επικίνδυνη προκλητική απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για την εργατική τάξη

 

Την αλλαγή του εκπροσώπου από την επιτροπή για τους εσωτερικούς κανονισμούς των επιχειρήσεων από την ηγεσία της ΓΣΕΕ στηλιτεύει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Ειδικότερα, επισημαίνει πως «σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση η ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ομάδα Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ) με την κυβέρνηση και την εργοδοσία προχώρησαν εν κρυπτώ σε άλλη μια προκλητική απόφαση. Στο πλαίσιο της προσπάθειας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να φύγουν από τη μέση όλα τα εμπόδια για να περνούν όλες οι αντεργατικές ανατροπές σε βάρος της εργατικής τάξης, προχώρησαν σε αλλαγή του εκπροσώπου από την επιτροπή για τους εσωτερικούς κανονισμούς των επιχειρήσεων».

Ειδικότερα, πρόκειται για «μια επιτροπή που η εργοδοσία προσπαθούσε να περάσει στους χώρους δουλειάς πέρα από την αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης ακόμη περισσότερα που να κάνουν τη ζωή των εργαζομένων ακόμα χειρότερη.

  • Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό προχώρησαν στην αλλαγή του εκπροσώπου των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και διόρισαν ανώτερο διευθυντικό στέλεχος εκπρόσωπο της εταιρείας “Σκλαβενίτης”.
  • Θυμίζουμε ακόμη ότι προχώρησαν στην αλλαγή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο άρθρο 15 του Ν.1264, που ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, για την προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών, όσων δηλαδή είναι στα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όσων μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση των εργαζομένων. Και εκεί έστειλαν ως εκπρόσωπο τον δικό τους άνθρωπο (από το ΙΝΕ – ΚΑΝΕΠ) που εκπαιδεύει συνδικαλιστές στον κοινωνικό εταιρισμό και στην υποταγή στα “θέλω” εργοδοσίας και κυβέρνησης, προωθητή των προγραμμάτων για φθηνό εργατικό δυναμικό στην εργοδοσία».

Μάλιστα, επισημαίνει πως «όλως τυχαίως όλοι οι εκπρόσωποι που “αλλάχτηκαν” προέρχονταν από τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και συνδικάτα που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ».

Γι’ αυτό σημειώνει το ΠΑΜΕ, «οι εργαζόμενοι να προβληματιστούν, να αναρωτηθούν. Αυτοί μπορούν να τους εκπροσωπούν; Μπορούν να τους υπερασπίζουν από την επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας; Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν στον κάλαθο των αχρήστων τις νόθες πλειοψηφίες που σήμερα παριστάνουν στη ΓΣΕΕ τους εκπροσώπους των εργαζομένων».