Για την παράνομη απόλυση του προέδρου του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

Τo Δ.Σ. του Σ.Ε.ΤΗ.Π. καταδικάζει τη στάση της εργοδοσίας απέναντι στον συνάδελφο συνδικαλιστή Γιάννη Γιαγκίδη, πρόεδρο του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας, ο οποίος απολύθηκε λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

Συγκεκριμένα η επιχείρηση Δ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Α.Ε. (ΕΜΠΟΡΙΟ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΕΣ – ΔΙΑΝΟΜΕΣ – LOGISTICS) προέβηκε σε παράνομη απόλυσή του όταν γνωστοποιήθηκε η συνδικαλιστική του δράση, μετά και από άρνηση του να αρχίσει την εργασία του χωρίς την υπογραφή σύμβασης και μισθό κάτω από τον νόμιμο, χωρίς αναγνώριση τριετιών και επιδομάτων που δικαιούται.

Αυτή η ενέργεια δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Πολλά είναι τα παραδείγματα συνδικαλιστών, αγωνιστών που εκφοβίζονται, απειλούνται και απολύονται για να σταματήσουν την διεκδίκησή τους, τον αγώνα τους ενάντια στην επίθεση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι στην τρομοκρατία που σπέρνουν τα αφεντικά για να αυξήσουν τα κέρδη τους! Συμπαραστεκόμαστε σε όποιον σήμερα στέκεται εμπόδιο μπροστά στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας. Διεκδικούμε ανθρώπινα ωράρια και όρους εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, συνδικαλιστικές ελευθερίες. Την νέα κρίση θέλουν να την φορτώσουν πάλι στις πλάτες των εργαζομένων γι΄αυτό και συνεχίζουν την απλήρωτη δουλειά, τα ευέλικτα ωράρια, τις παράνομες απολύσεις, την ανασφάλιστη εργασία. Η ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων είναι ο τρόπος τους για να αυξάνεται η παραγωγικότητα και η αποδοτικότητά τους, να αυξάνονται τα κέρδη τους.

Η αναμονή, ο φόβος και η μοιρολατρία δεν μας ταιριάζουν. Ενωμένοι και δυνατοί μπορούμε μόνο να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν, όσα με τον κόπο και τον ιδρώτα παράγουμε κάθε μέρα εμείς οι ίδιο οι εργαζόμενοι για να τα απολαύσουν εν τέλει η εργοδοσία και τα τσιράκια της. Η μόνη απάντηση απέναντι στην επίθεσή τους είναι η δική μας αντεπίθεση για να μην φιμώνονται άλλο τα στόματα των συναδέλφων που βιώνουν, ζουν τα ίδια στην καθημερινότητά τους όπως όλοι οι εργαζόμενοι, με τις απλήρωτες υπερωρίες, τις απειλές, τον φόβο της απόλυσης.

Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Προειδοποιούμε την συγκεκριμένη εργοδοσία αλλά και κάθε εργοδοσία ότι θα βρουν τα σωματεία μας μπροστά τους! Καλούμε κάθε σωματείο, φορέα του μαζικού κινήματος, κάθε συνδικαλιστή – αγωνιστή, κάθε εργαζόμενο να καταδικάσει την παράνομη απόλυση.

Καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες σαν κι αυτή, συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Διεκδικούμε:

Ø     Αυξήσεις στους μισθούς, δεν συμβιβαζόμαστε με τους μισθούς πείνας και τα ψίχουλα της εργοδοσίας τον 21ο αιώνα

Ø     Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα ανταποκρίνονται στα δικαιώματα των εργαζομένων στο ύψος των σύγχρονων αναγκών

Ø     Τήρηση των ωραρίων εργασίας χωρίς καμία απλήρωτη υπερωρία

Ø     Καθαρούς και ασφαλείς χώρους δουλειάς

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø   ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

Ø   ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ