Για την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης στη European Dynamics

Καταγγέλλουμε τη νέα προσπάθεια παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης στην εταιρεία European Dynamics. Η διοίκηση της εταιρείας επικαλουμένη τον ίδιο το συνδικαλιστικό νομό 1264/1982 προσπάθησε να παρεμποδίσει το μοίρασμα ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ από το ΣΕΤΗΠ στο χώρο, η οποία καλούσε στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση τους εργαζομένους της εταιρείας.

Μάλιστα δεν έμεινε μόνο εκεί. Σε μια κίνηση αυταρχισμού, λίγες μέρες αργότερα προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας σε βάρος μέλους της διοίκησης του ΣΕΤΗΠ και εργαζόμενου της εταιρείας οπού με διάφορες προφάσεις και ψέματα απαιτεί την απαγόρευση της συνδικαλιστικης δράσης του, το μοίρασμα ανακοινώσεων, τη συζήτηση με τους εργαζομένους καθόλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας!!

Είναι ξεκάθαρος ο στόχος τους. Να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους και να ξεμπερδεύουν με αυτούς που καλούν τους συνάδελφους τους να μη δέχονται τη σιγή νεκροταφείου που θέλει η εργοδοσία να επιβάλλει στο χώρο δουλειάς, να μη δέχονται να δουλεύουν μέχρι τα μεσάνυχτα για να προλάβουν τα deadlines, να μη δέχονται γενικά το τσάκισμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων και της ζωής τους για να μεγαλώνουν τα κέρδη της επιχείρησης. Να ξεμπερδεύουν με αυτούς που τους καλούν να οργανωθούν στο κλαδικό συνδικάτο και να διεκδικήσουν καλύτερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, καλύτερη ασφάλιση και Πρόνοια κ.α. με την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων.

Η προσπάθεια αυτή, γίνεται σε μια περίοδο που σε πολλούς χώρους αυξάνεται η εντατικοποίηση της εργασίας στα πλαίσια του αυξανομένου ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων εταιρειών και ομίλων που συγκεντρώνονται στην περιοχή. Οι εργοδότες του κλάδου ανοίγουν ζητήματα ωραρίου, παραγωγικότητας της εργασίας ενώ απολύουν με τις αιτιολογίες της «μειωμένης απόδοσης» του εργαζομένου αλλά και της «μειωμένης κερδοφορίας» της επιχείρησης σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των εργαζομένων ότι η παραγωγικότητα τους θα συνδέεται με το δικαίωμα τους στη δουλειά, με το μισθό τους κοκ.

Βαριές είναι οι ευθύνες και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγουμένων κυβερνήσεων οι οποίες πίστες στην ΕΕ και τη στρατηγική της για το τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων ενισχύουν τη λεγομένη «ευελιξία», την «κινητικότητα» των εργαζομένων και το νομικό οπλοστάσιο των εργοδοτών για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους. Την ίδια στιγμή μάλιστα η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη δήθεν επαναφορά των ΣΣΕ, την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν τις απολύσεις (!), την κατάργηση του άθλιου καθεστώτος του «υποκατώτατου μισθού» για εργαζόμενους κάτω των 25 κ.α.

Καλούμε τους εργαζόμενους να εμποδίσουν στην πράξη τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στο χώρο δουλειάς. Να οργανωθούν στο κλαδικό συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και  Πληροφορικής, το ΣΕΤΗΠ και να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς, καλύτερες συνθήκες δουλειάς με την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ που θα βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΤΗΠ