Εργατιά – Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά

Χαιρετίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις της φτωχής αγροτιάς

Εργατιά – Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά

   Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής ενώνουμε τη φωνή μας με του αγρότες. Από κοινού απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω το νομοσχέδιο –έκτρωμα που καταργεί κάθε έννοια του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους του κλάδου, μαζικά να εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

  Όταν οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο και οι βιομήχανοι φθηνό ρεύμα είναι «ευεργέτες» και στυλοβάτες» της οικονομίας. Όταν ζητάνε το ίδιο οι φτωχοί αγρότες «καταστρέφουν την οικονομία» και αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες. Για τους εργάτες «έγκλημα» είναι το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς που θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας, νέο χτύπημα των μισθών. «Έγκλημα» είναι η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης με το νόμο-λαιμητόμο.

   Οι αλλαγές που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική, έχουν ως στόχο να απαλλαγούν οι εργοδότες και το κράτος από τις εισφορές. Θέλουν να φορτώσουν στις πλάτες της εργατικής τάξης και της φτωχής αγροτιάς και άλλα βάρη.
  Το συντονισμένο & ταξικά προσανατολισμένο κίνημα όρθωσε τεράστια εμπόδια στην προσπάθεια αυτή. Έτσι και σήμερα, σε αυτή την κατεύθυνση, με ενωμένο ταξικό αγώνα, απέναντι στα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, οι εργαζόμενοι, η φτωχή αγροτιά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι νέοι, οι γυναίκες, μπορούμε να τους σταματήσουμε. Ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για δικαιώματα και κοινωνική ασφάλιση με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Προετοιμάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την κλιμάκωση του αγώνα. Να υψώσουμε εργατικό – λαϊκό μπλόκο και ενιαίο μέτωπο. Η συμμαχία μας είναι μια τεράστια δύναμη που δεν την είχαμε δοκιμάσει ως τώρα.

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ & ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ