Συλλαλητήριο για τη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη

  1. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που το τελευταίο διάστημα έχουν επιλέξει τον δρόμο του αγώνα, βρίσκονται σε μεγάλες κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Στη “Μαλαματίνα”, που οι εργαζόμενοι αρνούνται να αποδεχτούν τις απολύσεις, τις “εθελούσιες”, δεν δέχονται να χάσουν τη δουλειά τους μετά από 20 και 30 χρόνια . Δεν κάνουν πίσω ούτε από την τρομοκρατία των δυνάμεων καταστολής που προσπάθησαν να συνοδεύσουν εντός του εργοστασίου απεργοσπαστικό μηχανισμό (κάτι που δεν κατάφεραν) ούτε από τις συλλήψεις συνδικαλιστών.

Στον ΟΑΣΘ, που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κόντρα στις απειλές της διοίκησης και στις δικαστικές αποφάσεις, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, για ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες.

Στην “efood”, όπου οι εργαζόμενοι απαντούν με κινητοποιήσεις στο νέο μοντέλο εργασίας που προωθεί η εταιρεία, αλλάζοντας μονομερώς τους όρους εργασίας για τους freelancer διανομείς με μείωση της αμοιβής τους ανά παραγγελία, μείωση της αμοιβής των καυσίμων και καθορισμό ωραρίου εργασίας, επιδιώκοντας να εργάζονται ως μισθωτοί χωρίς τα δικαιώματα του μισθωτού εργαζόμενου.

Στον “Σκλαβενίτη”, όπου οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται να νομιμοποιήσουν τη μαύρη εργασία, τη δουλειά πέρα από το ωράριο, ακόμα και στα ρεπό, που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία, αξιοποιώντας την “ψηφιακή κάρτα” της κυβέρνησης.

Στην “Πυραμίς”, όπου οι εργάτες δεν δέχονται να χάσουν τη δουλειά τους και τα δικαιώματά τους, ακόμα και το γάλα που πρέπει να τους παρέχει η εργοδοσία, για να εξασφαλίσει αυτή φθηνό εργατικό δυναμικό.

Χαιρετίζει τα δεκάδες εργατικά σωματεία, τους εργαζόμενους που από την πρώτη στιγμή έδειξαν τη γνήσια ταξική αλληλεγγύη σε όλους αυτούς τους αγώνες, βρέθηκαν στο πλάι των απεργών σε κάθε χώρο δουλειάς.

Τώρα είναι η ώρα το ποτάμι να φουσκώσει, να γίνει πραγματικότητα το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν.

Παίρνουμε παράδειγμα από όσους δεν σκύβουν το κεφάλι, επιλέγουν τον δρόμο της πάλης για τα δίκια τους. Παλεύουμε για να συναντηθούν όλοι αυτοί οι αγώνες, να προκύψουν νέοι σε άλλους χώρους δουλειάς, να μετατραπεί η οργή και η αγανάκτηση σε μέτωπο ενάντια στην ενιαία επίθεση εργοδοτών και κυβερνήσεων.

Μπροστά στη ΔΕΘ, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, παλεύουμε για συντονισμό των σωματείων και εργαζόμενων, για να μην πληρώσει και πάλι ο λαός.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, όλους τους εργαζόμενους της περιοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στην πλατεία ΧΑΝΘ