Ανακοίνωση Για Τα Νέα Μέτρα Της Κυβέρνησης

Συνάδελφοι,

Καλούμε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στο κλάδο σε αγωνιστική επαγρύπνηση, διότι η κυβέρνηση εμφανίζεται σαν ήρωας επειδή λεεί γλίτωσε τον 13ο και 14ο μισθό, εξαπατώντας τους εργαζόμενους και αποκρύπτωντας τον πραγματικό εφιάλτη που θα δημιουργήσει ο νόμος που θα ψηφίσει προσεχώς και κάνει τον 13ο και 14ο μισθό να φαντάζει ψίχουλα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Καταργείται η επιδιαιτησία – στην ουσία κατάργηση των ΣΣΕ και της ΕΓΣΣΕ (όταν μεταξύ των εργαζομένων (σωματείου- ομοσπονδίας) δεν προέκυπτε σύμφωνία, οι εργαζόμενοι απευθύνονταν στη επιδιαιτησία η οποία τελικά κατέληγε σε απόφαση την οποία τηρούσαν και τα δύο μέρη. Με βάση το νέο νόμο οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον ΟΜΕΔ και οι εργοδότες δεν θα υποχρεούνται να υπακούν στις ΣΣΕ. Θα περάσουν σε σύναψη ατομικών συμβάσεων με ανυπολόγιστο κόστος για τον εργαζόμενο.
  • Αυξάνεται απο 2% σε μάλλον  4% το νόμιμο ποσοστό απολύσεων ανα μήνα.
  • Επεκτείνεται ποσοστιαία η δυνατότητα χρησης ελαστικών μορφών απασχόλησης και μάλιστα επιδοτούμενων απο το κράτος (ανασφάλιστη εργασία).

Καμμία επιχείρηση – εργοδοσία δεν θα μείνει αδιάφορη στα καινούργια φιλέτα που προσφέρει ο νόμος για πολύ χαμηλότερο εργασιακό κόστος και πιο σκληρό μηχανισμό τρομοκράτησης και εκβιασμού των εργαζομένων  με το φόβητρο της απόλυσης.

Τα μέτρα θα είναι μόνιμα και είναι μόνο η αρχή. Ήδη η Κεντρική Ευρωπαική Τράπεζα συνέστησε στην Κυβέρνηση να ετοιμάζεται για καινούργια μέτρα για την περίπτωση που τα εως τώρα δεν φέρουν το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα.Οι μεγάλες επιχειρήσεις απο την άλλη πλευρά συνεχίζουν εν μέσω κρίσης να μετράνε αμύθητα κέρδη και σε πολλές περιπτώσεις μεγάλη άυξηση αυτών.

Πρέπει να δούμε ότι οι ανατιμίσεις η άνοδος της τιμής της βενζίνης και όλων των προιόντων ευρείας κατανάλωσης, η αύξηση του ΦΠΑ που προέκυψε απο τα φορολογικά νομοσχέδια  απομυζούν απο το λαικό εισόδημα απο έναν εως δύο μισθούς. Μια τεράστια θυσία για τους εργαζόμενους και κανένα κόστος για τους πλουτοκράτες.

Να αναλογιστούμε συνάδελφοι οτι αν αυτή η θυσία απο εμάς είχε κατατεθεί στο βωμό των αγώνων των εργαζομένων (απεργία) τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Αυτή η κατάθεση πρέπει να γίνει άμεσα για να αρχίσουμε να μετράμε κατακτήσεις.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 5 ΤΟΥ ΜΑΗ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ.