Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε: Καλή σεζόν

ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ

 

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να ανοίξουν τα ξενοδοχεία της περιοχής μας και έγινε αντιληπτό από πρώτο χέρι το τί ετοιμάζουν οι μεγαλοξενοδόχοι και η κυβέρνηση για τους εποχικούς εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απροστάτευτοι, έρμαια στις ορέξεις και στις απαιτήσεις όσων θησαυρίζουν κάθε χρόνο και καρπώνονται τον ιδρώτα τους.

 

Εδώ και μέρες, κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕ πανηγυρίζουν για την ανάκαμψη του κλάδου και τα θετικά μηνύματα από τις κρατήσεις και τις πρώτες αφίξεις από το εξωτερικό. Βέβαια αυτό που κρατάνε πολύ καλά κρυμμένο, είναι η πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι. Ήδη έρχονται στο Συνδικάτο καταγγελίες από δεκάδες συναδέλφους μας, για υποστελεχομένα ξενοδοχεία στα οποία οι συνάδελφοι εργάζονται μέχρι τελικής πτώσεως με 12ωρα για να βγει η δουλεία. 12ωρα που η ίδια η εργοδοσία εφαρμόζοντας το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζιδάκη, ενημερώνει πως δεν θα πληρωθούν, αλλά θα τους δοθούν σε ρεπό.

 

Την ίδια ώρα δεν ντρέπονται κάτω από τέτοιες συνθήκες να έχουν τους εργαζόμενους με συμβάσεις λίγων ημερών ανάλογα με το πως τους συμφέρει και να ανανεώνουν και να σταματάνε συναδέλφους κατά το δοκούν, κρατώντας τους σε καθεστώς ομηρίας. Με αυτό το καθεστώς, φιλτράρουν εργαζόμενους τους οποίους δεν θα διστάσουν να πετάξουν στην ανεργία αν δουν ότι δεν είναι απολύτως ΄΄πρόθυμοι και υπάκουοι΄΄ με αποτέλεσμα να τους αφήσουν ξεκρέμαστους εν μέσω της σεζόν. Εκτός των άλλων οι ίδιοι οι ξενοδόχοι, ιδιαίτερα της περιοχής μας, δεν νιώθουν τη σιγουριά ότι η σεζόν θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα λόγω του πολέμου που είναι σε εξέλιξη. Θέλουν να έχουν τη δυνατότητα σε περίπτωση που οι αριθμοί δεν τους βγαίνουν να μετακυλήσουν το κόστος στους εργαζόμενους πετώντας τους στην ανεργία χωρίς δεσμεύσεις κ άλλες υποχρεώσεις απέναντι τους.

Και σαν κερασάκι στην τούρτα, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να στοιβάζονται σε κοντέινερ και αποθήκες σαν σύγχρονοι σκλάβοι, με τριτοκοσμικές συνθήκες για να μπορέσουν και φέτος να ‘’ζήσουν ‘’ το ‘’θαύμα του τουρισμού’’.

Να λοιπόν ποιες είναι 50000 κενές θέσεις εργασίας για τις οποίες τόσο πολύ αγχώνονται μην δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΄΄ποιοτικό τουρισμό΄΄ της χώρας. Να λοιπόν για ποιον νομοθετούνε. Να τελικά που δεν εξυπηρετεί τους εργάτες που θα πάνε να μαζέψουν ελιές το νομοσχέδιο Χατζιδάκη αλλά τα σχέδια των μεγαλοεργοδοτών. Έτσι σκοπεύουν να θησαυρίζουν, πατώντας πάνω στους εργάτες. Με μειωμένο προσωπικό, με δουλεία ήλιο με ήλιο, με εντατικοποίηση και σακατεμένους εργάτες.

ΩΣ ΕΔΩ!

Δεν δεχόμαστε το 2022 να υπάρχουν συνάδελφοι μας που βιώνουν όλα τα παραπάνω. Η Δύναμη μας βρίσκετε μέσα στα Σωματεία, μέσα στον οργανωμένο αγώνα. Κανένας εργάτης να μην δεχτεί να γίνει γρανάζι στα κέρδη της εργοδοσίας, κανένας εργάτης να μην μείνει σιωπηλός απέναντι στην εκμετάλλευση και την βία της εργοδοσίας, κανένας εργάτης να μην μείνει μόνος.

 

Την 1Μαη, απαντάμε βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

 

Για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια που στραγγαλίζει την λαϊκή οικογένεια

για να εναντιωθούμε στον πόλεμο που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας

για να απαντήσουμε στην εργοδοτική ασυδοσία

για να διεκδικήσουμε υποχρεωτικές κλαδικές συμβάσεις εργασίες με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας

για πραγματική ενίσχυση του ΣΕΠΕ, με αύξηση των ελέγχων σχετικά με τα εργασιακά αλλά και τις συνθήκες διαμονής και εργασίας.

 

 

ΤΗΝ 1ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΙΟΥ 11:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

 

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 10:00 ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ!