ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Στις 6/12 /20 αστυνομικά όργανα ζήτησαν  να μάθουν από υπαλλήλους της security για την παρουσία των πανό του σωματείου και της ΕΝΙΘ  στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου. θεωρούμε αυτή τη στάση μέρος της γενικότερης τρομοκρατικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση για να καταστείλει κάθε διαφορετική άποψη. Να αποσιωπήσει  κάθε αντίλογο  στην εγκληματική στάση της.  Αυτής που αφήνει ουσιαστικά το λαό  απροστάτευτο και το σύστημα υγείας γυμνό με τη βαθιά υποστελέχωση και με ένα προϋπολογισμό για την υγεία κατά 600 εκατομμύρια φτωχότερο.

Προφανώς η οργανωμένη διαμαρτυρία του σωματείου στην φιέστα του πρωθυπουργού την προηγούμενη εβδομάδα ενόχλησε αρκετά.

Η πολιτική διαχείριση του καρότου έχει παρέλθει και έχει αφήσει στη θέση της αυτής του μαστιγίου. Η καταστολή αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή  όλων των αντεργατικών μέτρων. 

Έκφραση της πολιτικής τρομοκράτησης ήταν και οι παρεμβάσεις της αστυνομίας σε αγωνιστικές διεκδικήσεις εργαζόμενων σε διάφορα νοσοκομεία σαν και αυτή που έγινε στον Άγιο Δημήτριο την Πέμπτη 10/12. Πρόσφατες είναι και  διαδικασίες ΕΔΕ που προχώρησαν διοικήσεις νοσοκομείων σε συναδέλφους που νόσησαν από covid19 καταλογίζοντάς τους ευθύνη για αυτό. Δεν ξεχνούμε και τις αδικαιολόγητες βιαιοπραγίες αστυνομικών προς εργαζόμενους άλλων κλάδων  που διεκδικούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς τους. Μπροστά είναι και το αντεργατικό νομοσχέδιο για τη 10ωρη εργασία και ο νέος προϋπολογισμός με τον κατά 600εκ φτωχότερο για την υγεία.

Αυτοί επιθυμούν σιγή νεκροταφείου, βουλωμένα στόματα και πειθήνιους εργαζόμενους αλλά ταυτόχρονα να ψηφίζονται οι αντεργατικοί νόμοι  δίκην πολυβόλου.

Τους λέμε ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Καταγγέλλουμε κάθε παρέμβαση στις δραστηριότητες των σωματείων και στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων.

Το σωματείο θα διεκδικεί

  • γενναία αύξηση των δαπανών για την υγεία
  • μαζικές προσλήψεις υγειονομικών
  • μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • μαζικά τεστ στην κοινότητα.
  • επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

 

Το παραπάνω κείμενο προτάθηκε από την ΑΣΥ ως ψήφισμα του σωματείου στις παρατάξεις του Δ.Σ. Ενιαίο Ψηφοδέλτιο και Ενωτική Πρωτοβουλία και ακόμη παίρνεται απόφαση.

Ρωτάμε: 

Μήπως θεωρούν άνευ σημασίας οι παραπάνω παρατάξεις  την προσπάθεια καταστολής και τη σιγή νεκροταφείου στους εργασιακούς χώρους;

Μήπως  θεωρούν άνευ σημασίας τη μείωση των δαπανών στην υγεία;

Μήπως θεωρούν άνευ σημασίας τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία;

Μήπως  θεωρούν άνευ σημασίας την εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων;

Μήπως θεωρούν άνευ σημασίας τη μαϊμού επίταξη του ιδιωτικού τομέα;

Μήπως θεωρούν άνευ σημασίας τα 10ωρα και τα 200 ευρώ κατώτατο μισθό;

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι βολεύονται και παραβολεύονται, παρά τις κατά καιρούς αγωνιστικές τους κορώνες. Όσο για παλιότερες διακηρύξεις τους, που “καταδίκαζαν τη βία απ’ όπου και να προέρχεται”, αποδεικνύεται πόσο κάλπικες ήταν.