Απεργία 23 Ιούνη 2010

Απεργία 23 Ιούνη 2010

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κυβέρνηση, ΝΔ και ΕΕ, σε αγαστή συνεργασία με ΣΕΒ, Ένωση Εφοπλιστών και προμετωπίδα το Μνημόνιο με το ΔΝΤ, μας ετοιμάζουν ένα εργασιακό – ασφαλιστικό Νταχάου για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Με αφορμή την κρίση που δημιούργησαν οι ίδιοι, αφού χρόνια τώρα συσσωρεύουν ανείπωτο πλούτο, κλέβοντας τον από τους εργαζόμενους, θέλουν να πλουτίσουν ακόμα παραπάνω μετατρέποντας όλους εμάς σε σύγχρονούς σκλάβους. Τα μέτρα τα οποία εξαγγέλλουν, τα οποία ονομάζουν ‘’ Αναγκαία’’, ‘’Αναπόφευκτα’’ και τα παρουσιάζουν ως μοναδική λύση για την έξοδο από την κρίση τα έχουν ετοιμάσει χρόνια πριν (πχ προεκλογική ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Λαύριο το 2004 σε σχέση με την εργασία των νέων).

Ποια είναι και τι σημαίνουν τα αναγκαία κατά τη γνώμη τους μέτρα

Εργασία:

  1. Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) με την κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία.
  2. Απελευθέρωση των απολύσεων με ταυτόχρονη μείωση στο μισό των αποζημιώσεων.
  3. Εκμετάλλευση της δωρεάν σχεδόν ‘’Παιδικής Εργασίας’’ αφού επιστρέφουμε στα κατάπτυστα παιδικά μεροκάματα τα οποία θα θυμούνται οι μεγαλύτεροι.

Ασφάλιση:

  1. Οριοθέτηση της 40ετίας για πλήρη σύνταξη.
  2. Κατάργηση των δικαιωμάτων γυναικών και μητέρων με ανήλικα τέκνα για πρόωρη συνταξιοδότηση.
  3. Κατάργηση Β.Α.Ε. από ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων.
  4. Μείωση των συντάξεων με υπολογισμό τους όχι από την καλύτερη 5ετία αλλά από όλο τον εργάσιμο βίο. Ψαλίδι στις επικουρικές.
  5. Κατάργηση στην ουσία δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος αδείας.

Επιπλέον το τσουνάμι που εξαπέλυσαν στα εργασιακά με το Προεδρικό Διάταγμα δυναμιτίζει και τις συντάξεις. Η μείωση μισθών – κάτω και από τα κατώτερα σημερινά όρια – η απελευθέρωση των απολύσεων και η έκρηξη της ανεργίας κάνουν άπιαστο όνειρο για τους εργαζομένους τις συντάξεις με τους όρους που θα δίνονται αυτές.

Και ποια είναι η απάντηση σε όλα αυτά;

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ – παρά τις κορώνες που βγάζει – δεν μπορεί να οργανώσει καμία αντίσταση αφού είναι δεμένη με τις πολιτικές δυνάμεις που προωθούν και υπογράφουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Αρνείται να συμμετάσχει στην απεργία την μέρα κατάθεσης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή. Σε ανακοίνωσή της όμως «απειλεί» τους αρχηγούς των πολιτικών δυνάμεων στις οποίες είναι μεγαλοστελέχη με προσφυγή στα ανεξάρτητα δικαστήρια εγχώρια και Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία βγάζουν τις απεργίες σε ποσοστό 99% παράνομες και καταχρηστικές. Τέτοια δράση !!!

Συνάδελφοι / σσες,

Είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο για τη ζωή και το μέλλον μας αλλά και των παιδιών μας. Πρέπει τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας και την πάλη μας ενιαία, συντονισμένα με τα ταξικά συνδικάτα στο χώρο, το ΣΕΤΗΠ, που σταθερά, με συνέπεια και αταλάντευτα, με πλαίσιο διεκδίκησης , παλεύουν για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, που ικανοποιούν τις πραγματικές μας ανάγκες.

Να γυρίσουμε την πλάτη στις απαιτήσεις των εργοδοτών, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, που λειτουργούν ως ΄΄δούρειοι ίπποι΄΄ του κεφαλαίου μέσα στο εργατικό κίνημα.

Δε θα μετατραπούμε σε μοιραίους και άβουλους , γιατί έτσι μας θέλουν..

Με πρωτοβουλίες συσπείρωσης και οργάνωσης και ενέργειες αντεπίθεσης, χωρίς καμία συναίνεση οργανώνουμε τον αγώνα το επόμενο διάστημα που είναι βέβαιο ότι τα πράγματα θα χειροτερεύουν.

Αυτή η βάρβαρη πολιτική δεν έχει τέλος!!!

Γνωρίζαμε και μέσα από την πείρα του αγώνα μας θα φαίνεται όλο και πιο καθαρά, ο δρόμος της οριστικής λύσης των προβλημάτων. Δεν είναι μονόδρομος η πολιτική υπέρ της ΄΄ανταγωνιστικότητας΄΄ της ΄΄επιχειρηματικότητας΄΄ που στρέφεται κατά των εργαζομένων και του λαού. Υπάρχει διέξοδος. Άλλος δρόμος ανάπτυξης για τα συμφέροντα του λαού.

Είναι η πολιτική που εμείς υπερασπιζόμαστε, για 100% κρατική – λαϊκή σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, όπως είναι και οι Τηλ/νιες, & Πληροφορική που με βάση έναν πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο θα οργανώσει το κοινωνικό αγαθό των τηλ/νιων στην υπηρεσία το λαού και τις ανάγκες του και θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας μας σε αυτές!

Η μόνη απάντηση που δίνεται με συνέπεια και αγωνιστικότητα είναι από τις ταξικές δυνάμεις οι οποίες εξήγγειλαν 24ωρη απεργία την μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου Λοβέρδου στη Βουλή.

Το μαζικό-ταξικό κίνημα καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν ενεργά, δυναμικά στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το ΣΕΤΗΠ και συντονίζει το ΠΑΜΕ απαιτώντας

  • Να αποσυρθούν τώρα τα τερατουργήματα για το Ασφαλιστικό, το Εργασιακό
  • Δουλειά για όλους, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα!
  • 5θήμερο, 7ώρο, 35ωρο!
  • 400 ευρώ κατώτερος μισθός!
  • Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ!
  • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες!
  • Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΕ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ !!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 10:30π.μ.

ΜΑΖΙΚΑ – ΤΑΞΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ