Απόφαση Δ.Σ. του σωματείου εργαζόμενων νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μόλις χτες την επιβολή τοπικού lockdown στον νομό Θεσσαλονίκης. Για την έξαρση των κρουσμάτων στο νομό  και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν φταίμε εμείς. Ότι περνούσε από τα χέρια μας ως εργαζόμενοι στα πλαίσια ατομικής προστασίας το κάναμε. Όλα τα προηγούμενα χρόνια πληρώναμε στο ακέραιο τις ασφαλιστικές μας εισφορές, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας στο επίπεδο της υγείας, της ασφάλειας στη δουλειά.

Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Τα παραδείγματα δεκάδων κρουσμάτων, η προσπάθεια απόκρυψης τους, η απουσία δωρεάν τεστ covid και τακτικών απολυμάνσεων στους χώρους δουλειάς, σε συνδυασμό με την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία και τα αστικά λεωφορεία, τον συνωστισμό στα σχολεία μας έχουν φέρει σε αυτή τη θέση. Φαίνεται λοιπόν ποιος είναι τελικά ο υπαίτιος.

Την ίδια στιγμή όμως δείχνουν αποφασιστικότητα και είναι έτοιμοι να νομιμοποιήσουν τις απλήρωτες ώρες δουλειάς που θα δίνονται σε ρεπό όποτε θέλει ο εργοδότης, χτυπούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και αντεπίθεση των εργαζόμενων μέσα από τα σωματεία. Αναρωτιόμαστε γιατί εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση και εργοδοσία δείχνουν τέτοια ετοιμότητα και οργάνωση όσον αφορά τα δικαιώματά μας και την οργάνωση μας. Μήπως αυτό είναι που φοβούνται; Η πανδημία χτυπά τους πάντες αλλά η διαχείριση της παίζει στα ζάρια την υγεία των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων.

Η ατομική και συλλογική ευθύνη για τους εργαζόμενους είναι  να προστατέψουμε την υγεία μας, τα δικαιώματα μας, τις οικογένειές μας.

 

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 

  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επίταξη, χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα test στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές, κλπ.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα σχολεία – Μείωση του αριθμού των μαθητών ανα τμήμα στους 15 – Προσλήψεις επιπλέον καθαριστριών
  • Πολλαπλασιασμός των δρομολόγιων του ΟΑΣΘ, με άμεση επισκευή όλων των οχημάτων, αγορά καινούργιων νέας τεχνολογίας και προσλήψεις οδηγών.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ.

Δ.Σ  Σ.Ε.Ν.Π