Για τις απολύσεις στην HOL – Στάση εργασίας Παρασκευή 7 – 12 το πρωί

Συνάδελφοι & συναδέλφισσες,

Η εργοδοσία της HOL προχώρησε την Πέμπτη 7 Φλεβάρη στην απόλυση 3 πρωτοπόρων συναδέλφων. Οι απολύσεις μάλιστα έρχονται μία μέρα μετά την συμμετοχή των συναδέλφων στην 24ωρη παναττική απεργία αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των ναυτεργατών, σε μια περίοδο που η διοίκηση επέλεξε να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δράση με την την απόλυση ακόμα ενός μέλους της σωματειακής επιτροπής του ΣΕΤΗΠ την προηγούμενη Παρασκευή.

Οι απολύσεις έναν σκοπό έχουν. Να φιμώσουν κάθε πρωτοπόρα φωνή μέσα στην εταιρεία, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους πως το δρόμο αυτό θα ακολουθήσει όποιος τολμήσει να σηκώσει κεφάλι. Το προηγούμενο διάστημα οι συνάδελφοι μπήκαν μπροστά στον αγώνα τον εργαζομένων απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Η HOL το τελευταίο διάστημα εφαρμόζοντας την αντεργατική νομοθεσία απολύει παλιότερους εργαζόμενους και προσλαμβάνει νέους με μισθούς πείνας στο όνομα της “ανταγωνιστικότητας”. Ο πραγματικός λόγος είναι ένας. Η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης που θα μεγιστοποιήσει τα κέρδη τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


 

Η προσπάθεια αυτή δεν θα περάσει. Αν κάτι φοβάται η εργοδοσία της Hellas on line είναι η οργάνωση των εργαζομένων της. Τρέμουν στην ιδέα του οργανωμένου εργάτη που δεν είναι μόνος απέναντι στην επίθεση αλλά συσπειρωμένος στο συνδικάτο του δίνει δυναμική απάντηση. Και τέτοια δυναμική απάντηση πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι της HOL. Το παράδειγμα της Phonemarketing με τις πάνω από 100 μέρες απεργίας το καλοκαίρι είναι ακόμα επίκαιρο. Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στη Forthnet απάντησαν με απεργίες στην προσπάθεια της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών. Έδωσαν μαζική απάντηση στα σχέδια της, όρθωσαν παλικαρίσιο ανάστημα, τέτοιο που μόνο οι εργάτες μπορούν να έχουν. Κοίταξαν κατά πρόσωπο τους εργοδότες και τα τσιράκια τους. Είπαν όχι στις αξιώσεις και τις προσπάθειες της εργοδοσίας.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Συνάδελφοι,

η μόνη απάντηση στην επίθεση αυτή της εργοδοσίας στο δικαίωμα των εργαζομένων να αποφασίζουν και να δρουν συλλογικά είναι η συσπείρωση και συμμετοχή στα σωματεία, η συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις. Καλούμε κάθε σωματείο στον κλάδο να καταδικάσει τη δίωξη αυτή της συνδικαλιστικής δράσης και να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του. Συμμετέχουμε όλοι στη στάση εργασίας την Παρασκευή 8 Φλεβάρη 7.00 – 12.00, συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη.

Απαιτούμε :

  • Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις
  • Να παύσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης στη HOL