ΣΕΤΕΠΕ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ…

Μόλις μία μέρα πέρασε (18/2/21) από την καταγγελία που κάναμε σχετικά με εργατικό ατύχημα συναδέλφου μας διανομέα επί της Αγίας Σοφίας. Την Παρασκευή (19/2/21) λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ένας ακόμη συνάδελφος μας προστέθηκε στους «άτυχους» και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Είναι απλά τραγικό τέτοια περιστατικά να μετατρέπονται σε αριθμούς και στατιστικά στοιχεία, να γνωστοποιούνται ως ακόμη μια είδηση και μάλιστα «στα ψιλά γράμματα».

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Η εργοδοσία  έχει βάλει εδώ και χρόνια στο στόχαστρο τα δικαιώματα μας, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η σωματική μας ακεραιότητα, ακόμη και η ζωή μας μετατρέπονται απλά σε αναλώσιμα έτσι ώστε «να βγαίνει η δουλειά», να βγαίνουν με απλά λόγια τα κέρδη των «αφεντικών».

Δεν τους νοιάζει αν χτυπήσεις ακόμη και αν σκοτωθείς!

Δεν τους ενδιαφέρει αν τσακιστείς, αν διαλυθεί το μηχανάκι σου με αποτέλεσμα να μένεις ακόμα και χωρίς μεροκάματο. Αν έχεις ασφάλιση για την περίθαλψη σου, αν έχεις χρήματα για προστατευτικό εξοπλισμό μιας και οι ίδιοι δεν αναλαμβάνουν το «κόστος».

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην μαθευτεί αν τρακάρει κάποιος δικός τους διανομέας  και με αυτόν τον τρόπο   «δυσφημιστεί» η εταιρεία τους.

Για τους κυβερνώντες το βασικό είναι να μην συνδεθούν αυτά τα ατυχήματα με τις ευθύνες που έχουν οι ίδιοι και τα «χρεωθούν». Άλλωστε τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες έχουν επιλέξει στρατόπεδο και δεν είναι άλλο από αυτό των μεγαλοεργοδοτών.

Να γιατί κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους έτσι ώστε  αυτή η κατάσταση να παγιωθεί με τη «σφραγίδα του νόμου» ενώ ταυτόχρονα παίρνει μέτρα τα οποία αποδυναμώνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (π.χ. ΣΕΠΕ). Η έγνοια τους είναι το πως θα περιορίσουν τη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς, το πως θα χτυπήσουν όσους τους καταγγέλλουν.

 

 

ΩΣ ΕΔΩ!!!!

Δική μας υπόθεση είναι το πως θα προστατεύσουμε τις ζωές μας και τα δικαιώματα μας και αυτό θα πράξουμε!

 

Δεν αφήνουμε κανέναν στη «μοίρα του». Μέσα από το Συνδικάτο μας δίνουμε αγώνα για να κατοχυρώσουμε τις διεκδικήσεις μας και στο χέρι μας είναι να το κατορθώσουμε. Έχουμε ο ένας τον άλλο, έχουμε το Συνδικάτο μας.

Αν γίνει κάποιο ατύχημα κατευθείαν ενημερώνουμε έτσι ώστε να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να στηριχθεί όπως πρέπει ο κάθε συνάδελφος που «ο μη γένοιτο» έχει κάποιο ατύχημα.

Παράλληλα συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε:

  • Σταθερό εργάσιμο χρόνο, χωρίς πιέσεις και «αξιολογήσεις»
  • Βαρέα και ανθυγιεινά
  • Εξοπλισμό, μηχανάκια και έξοδα συντήρησης και καυσίμων με ευθύνη της εργοδοσίας
  • Περιορισμένη ακτίνα κίνησης
  • Κανένας διανομέας στους δρόμους με ακραία καιρικά φαινόμενα και χωρίς να χάνει το μεροκάματο

 

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!

Δίνουμε μαχητική απάντηση!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

 

Όλοι την Τρίτη 23/02, 10:30πμ, στην Καμάρα

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ

 

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού με τους συναδέλφους μας υγειονομικούς, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους και παλεύοντας μαζί τους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6987494295