ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ – ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ!

ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ!

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας, και σήμερα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα σημειώθηκε και νέο εργατικό ‘’ατύχημα’’ με διανομέα στην πόλη μας! Ακόμα δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες αλλά είναι αυτονόητο ότι εκφράζουμε την πλήρη στήριξη μας στον συνάδελφο και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να αφήσουμε στο απυρόβλητο τις αιτίες που για ακόμα μια φόρα μας φέρνουν αντιμέτωπους με τέτοια περιστατικά!

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ!

Και όταν λέμε έγκλημα, το εννοούμε με όλη την σημασία της λέξεις! Ως πότε θα συνεχίζει η κυβέρνηση να αφήνει απροστάτευτους, στο έλεος των εργοδοτών τους συναδέλφους μας; Τι άλλο πρέπει αν γίνει για να ευαισθητοποιηθούν;

ΠΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ;

ΠΟΣΟΥΣ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ;

ΠΟΣΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ;

Δεν έχουμε αυταπάτες, ούτε έχουμε καμία διάθεση να καλλιεργήσουμε τέτοιες στους εργαζόμενους του κλάδου. Η απόφαση της σημερινής κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, να ΜΗΝ πάρει μέτρα, είναι απολύτως συνειδητή. Είναι ξεκάθαρη επιλογή να αφήσουν απροστάτευτους όλους εμάς στις ορέξεις της εργοδοσίας και των μεγαλοεπιχειρίσεων. Οι ζωές μας μπαίνουν στο ζύγι με τα κέρδη τους και χάνουν.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυθούμε, δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από Κυβέρνηση και εργοδότες. Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Εμείς έχουμε την πείρα και την δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

Μέσα από το συνδικάτο μας:

 

  • Παλεύουμε συλλογικά όχι μόνο για να μην παίζουμε τη ζωή μας κορώνα γράμματα, αλλά και για κατοχύρωση ολοκληρωμένων δικαιωμάτων, για αυξήσεις στους μισθούς μας.
  • Παλεύουμε για κατοχύρωση των Βαρέωνκαι Ανθυγιεινών
  • Ιδιαίτερα τώρα και με αυτές τις συνθήκες, παλεύουμε για ενίσχυση του συστήματος υγείας, για προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία. Πόσο μάλλον βλέποντας το τρίτο κύμα της πανδημίας να είναι προ των πυλών.
  • Με ευθύνη των εργοδοτών να εξασφαλίζονται όλα τα μέτρα προστασίας και ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός (γάντια, μπουφάν κλπ).
  • Να μην μπαίνει κανενός συνάδελφου η ζωή σε κίνδυνο, βγαίνοντας για δουλεά με έντονη κακοκαιρία

Να παρθούν μέτρα άμεσα για θωράκιση του ΕΣΥ, να καλυφθούν άμεσα τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και να σταματήσουν ο αυταρχισμός και η καταστολή σε βάρος όσων αντιδρούν κα παλεύουν για τα δικαιώματα τους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, να συμμετέχουν στην μηχανοκίνητη κινητοποίηση μας:

 

 

Τρίτη 23/02, 10:30πμ, στην Καμάρα

 

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού με τους συναδέλφους μας υγειονομικούς, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους και παλεύοντας μαζί τους.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6987494295