Δελτίο Ενημέρωσης Για Την 24ωρη Απεργία 5 Μάη

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20ΕΤΙΑ ΣΤΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χιλιάδες λαού πήραν τη θέση τους κάτω από τα πανό του ΠΑΜΕ και συγκρότησαν τη μεγαλύτερη απεργιακή διαδήλωση που έγινε την τελευταία 20ετία στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλη ήταν και η παρουσία του σωματείου μας όπου εργαζόμενοι από κάθε χώρο δουλειάς, από εταιρείες όπως η ALTEC και η VODAFONΕ, η Ε-ΝΕΤ, από τη COSMOTE και τον ΟΤΕ, από την FORTHNET συναντήθηκαν πιο μαζικά από κάθε άλλη φορά. Από το πρωί το σωματείο μας είχε απεργιακές φρουρές στη VODAFONE, ALTEC, OTE.

Με το κεφάλι ψηλά ,αποφασισμένοι να συνεχίσουμε όρθιοι τον αγώνα μας ενάντια στα μέτρα και την πολιτική που τα επιβάλλει, στείλαμε μήνυμα ταξικής αξιοπρέπειας, αγωνιστικής συνέπειας. Συνάμα και σιγουριάς πως ο δρόμος για το καλύτερο αύριο χτίζεται μέσα από τέτοιους αγώνες, ταξικής σύγκρουσης, αγώνες ρήξης, ανατροπής..

Όταν η ένταση της πάλης παίρνει τέτοια χαρακτηριστικά που να ενοχλούν την εργοδοσία τότε όλοι δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στηVodafone. Συγκεκριμένα η εταιρεία από την προηγούμενη ημέρα καλούσε τους συναδέλφους να γίνει αλλαγή στο ωράριο τους και να προσέλθουν στο χώρο εργασίας αργότερα .Με λίγα λόγια προέτρεπε για απεργοσπασία παρεμποδίζοντας τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους την ημέρα απεργίας. Επίσης εκπρόσωπος της εταιρείας και Mέλος του ΠΑ.Σ.Ε. VODAFONE(όπως ο ίδιος ανάφερε) ανέλαβε εκ μέρους της εργοδοσίας τηλεφωνικά να απαιτήσει από την απεργιακή φρουρά του ΣΕΤΗΠ-Θ να επιτρέψει την είσοδο σε εργαζόμενους προειδοποιώντας μάλιστα ότι η κλήση ηχογραφείται (κάποιοι νόμοι τους διαφεύγουν) .Είναι οι ίδιοι που χαρακτήρισαν διασπαστική ενέργεια την δημιουργία του κλαδικού ΣΕΤΗΠ-Θ. Με αυτή τη έννοια προφανώς και το ΣΕΤΗΠ-Θ κινείται στην κατεύθυνση της διάσπασης του μετώπου που έχουν συγκροτήσει εργοδοσία και συμβιβασμένες-εργοδοτικές πλειοψηφίες σωματείων ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα.

Έχουμε τη δύναμη, έχουμε την εμπειρία, μπορούμε να σαρώσουμε τα αντεργατικά σχέδια, να τσακίσουμε την αντεργατική, αντιλαϊκή τους πολιτική. Όσα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια και να αξιοποιήσουν, όσους χαφιέδες και αν βάλουν δεν υποτασσόμαστε.

Δεν τρώμε το δόλωμα της δήθεν χρεοκοπημένης χώρας και πως πρέπει εμείς να πληρώσουμε τη νύφη. Χρεοκοπημένοι είναι η πολιτική τους. Τα ελλείμματα είναι δικά τους, όχι δικά μας. Είναι γελασμένη αν νομίζουν, ότι όλα θα σταματήσουν τώρα που οι πολιτικοί υπηρέτες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ έκαναν το χρέος τους, στήριξαν το αντεργατικό πακέτο με όλους τους τρόπους, έστρωσαν το δρόμο για μεγαλύτερη κερδοφορία το επόμενο διάστημα.

Με πιο μαζικούς, περιφρουρημένους, οργανωμένους, με σωστό ταξικό προσανατολισμό ο αγώνας θα δυναμώνει, θα σαρώσει στο διάβα του όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, όλα τα άδικα μέτρα.