Εθισμός στις αναλήθιες και στην ειρωνεία; Ή απλή άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στη ΔΗ.ΚΕ.Ω;

Για άλλη μια χρονιά στο ίδιο έργο θεατές. Κοινωνία και εργαζόμενοι αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτές κοινωνικές δομές του Δήμου που μετράνε πάνω από 10 έτη λειτουργίας. Ο λόγος φυσικά στις δομές της ΔΗ.ΚΕ.Ω., τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ωραιοκάστρου. Μετά από το περσινό κλείσιμο 3 δομών, το κουτσούρεμα συνεχίζεται… Φέτος έκλεισαν άλλη μία δομή και 2 βάρδιες που εξυπηρετούσε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Με αναλήθιες η δημοτική αρχή στο ΔΣ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και σπεύδει να κατηγορήσει τους εργαζόμενους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΗ.ΚΕ.Ω. Μάλλον ξεχνούν τους αγώνες των εργαζομένων, καθώς σε αυτούς και ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ οι δομές παραμένουν ανοιχτές όλα αυτά τα χρόνια της εσκεμμένης απαξίωσης.

ΣΤΟ ΔΣ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

  • «Έκαναν διαφήμιση για να γραφτούν παιδιά στα ΚΔΑΠ» ΑΝΑΛΗΘΕΣ. Δεν έγινε καμία διαφήμιση από την Διοίκηση. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι, βλέποντας να περνάει ο καιρός των εγγραφών και να μην γίνεται καμία προσπάθεια διαφήμισης από τη Διοίκηση (όπως άλλες χρονιές), προχώρησαν ΜΟΝΟΙ τους και με δικά τους έξοδα στη δημιουργία διαφημιστικού βίντεο. Μάλιστα έκοψαν μία από τις 2 βάρδιες των ΚΔΑΠ με αποτέλεσμα και πάλι την διαφυγή εγγραφών.
  • «Έκαναν πρόσκληση στους γονείς και τα παιδιά, αλλά δεν εμφανίστηκαν» ΑΝΑΛΗΘΕΣ. Ούτε πέρσι ούτε και φέτος έγινε προσέγγιση των γονέων για το δικαίωμά τους να εγγραφούν. Και πάλι, οι εργαζόμενοι υπενθύμισαν στο γραφείο αυτή την δυνατότητα και παράλληλα ενημέρωναν γνωστούς και φίλους.
  • «Τα χρήματα που δίνονται πέρσι είναι τουλάχιστον τα μισά» ΑΝΑΛΗΘΕΣ. Τα χρήματα που δίνονται φέτος στη ΔΗ.Κ.ΕΩ. και πανελλαδικά είναι τα 2/3 της περσινής χρηματοδότησης και πάλι, φτάνουν και περισσεύουν για την πλήρη μισθοδοσία των υπαλλήλων των δομών. Μάλιστα, εάν δεν δηλωθούν τα έξοδα της μισθοδοσίας, ο Δήμος κινδυνεύει να μην πάρει την χρηματοδότηση!!! Ποιος είναι ο λόγος της εμμονής της δημοτικής αρχής να μην επιστρέψει τους εργαζόμενους στο παλιό 8ωρο εργασιακό καθεστώς, ακόμη και με τον κίνδυνο να χάσει χρήματα ο Δήμος;
  • Ο πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Ω. είχε δεσμευτεί προφορικά το καλοκαίρι, πως εάν με το καλό έρθει η χρηματοδότηση, δεν θα είχε κανένα λόγο να μην επιστρέψει τους εργαζόμενους στο 8ωρο. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΑΣΗ;

Σε τι αποσκοπεί η εμμονή με τα ΚΔΑΠ και τους εργαζόμενους σε αυτά;

Για ποιο λόγο η δημοτική αρχή σταθερά τα απαξιώνει χρόνο με το χρόνο;

Από την πληρότητα των θέσεων πριν κάποια χρόνια, φτάσαμε τα τελευταία 3 έτη να είμαστε μείον 3 δομές. Πώς άραγε εξηγείται αυτό το φαινόμενο; Ποιος είναι ο παράγοντας που άλλαξε και επέφερε αυτήν την κατάρρευση των δομών; Μήπως οι εργαζόμενοι άλλαξαν; Μήπως οι δομές μας; Η απάντηση είναι προφανής: ούτε το ένα, ούτε και το άλλο. Μόνο 1 πράγμα άλλαξε και σηματοδότησε την αρχή του αγώνα μας.

Οι δομές των ΚΔΑΠ στα χρόνια στα οποία λειτουργούσαν με πληρότητα ήταν εξαιρετικά συμφέρουσες για το Δήμο μας. Με λίγα λόγια, τα χρήματα από τα vouchers που έμπαιναν στα ταμία της ΔΗ.ΚΕ.Ω. έφταναν και περίσσευαν για να καλύψουν τα έξοδα, μάλιστα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν «μαύρες τρύπες» σε άλλες πολυέξοδες δομές του Δήμου μας. Επιπλέον, τα κτήρια παρέπαιανΕπισκευές γίνονταν με το σταγονόμετρο, η θέρμανση και τα απαραίτητα υλικά για να δουλέψουμε με τα παιδιά, το ίδιο. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, τον ανταγωνισμό από τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ και την κυβερνητική απόφαση να μειωθούν τα vouchers ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ φτάσαμε στο σημείο οι εγγραφές να μειωθούν δραματικά.

Μετά την δύσκολη περσινη χρονιά και την κρατική στήριξη των ΚΔΑΠ, ΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΈΚΑΝΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗ.ΚΕ.Ω. για να επαναφέρει τις άλλοτε κερδοφόρες δομές της; «ΚΑΜΙΑ» ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Θεσσαλονίκη 11/11/21

Για το ΔΣ

 

Εθισμός στις αναλήθειες και στην ειρωνεία; Ή απλή άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στη ΔΗ.ΚΕ.Ω;