ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΥΛΟΥΡΓΟΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

   

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 Ε.Κ.Θ. Τ.Κ. 546 31

 4oς ΟΡΟΦΟΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ 4

ΤΗΛ: 6977288801

Ε-mail: syndxylouthess@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση βάζει στο γύψο τους αγώνες των εργαζομένων.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να ενισχύει τα μέτρα καταστολής απέναντι στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται, να διαδηλώνουν, να απεργούν φέρνοντας νομοσχέδιο για τον περιορισμό ακόμη και την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον απεργοκτόνο νόμο η σημερινή κυβέρνηση παίρνει νέα μέτρα καταστολής των αγώνων ικανοποιώντας μια πάγια παραγγελιά του κεφαλαίου για αποφασιστική αντιμετώπιση των απεργιών, των διαδηλώσεων, των αγώνων των συνδικάτων και των εργαζομένων.

Ξεδιάντροπα η κυβέρνηση επαναφέρει τις πιο μαύρες ιστορικές περιόδους που γνώρισε ο λαός μας, βάζοντας ξανά τον αστυφύλακα επόπτη και κριτή του περιεχόμενου της δράσης των συνδικάτων να αποφασίζει ποια απεργία είναι νόμιμη, ποια πορεία και διαδήλωση δεν πληρεί το πλαίσιο που βάζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η κυβέρνηση. Ποιες είναι νόμιμες και ποιες παράνομες και να βγάζει απαγορεύσεις.

Θέλουν να βάλουν τους αγώνες των εργαζομένων στο γύψο. Με χουντικής προέλευσης νομοσχέδια νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν και θα έχουν ελεύθερο το πεδίο να υλοποιούν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των απαιτήσεων του κεφαλαίου.

Το δικαίωμα να μπορούν οι εργαζόμενοι να απεργούν, να διαδηλώνουν το κέρδισαν με αγώνα και θυσίες. Δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να το βάλει στο γύψο.

Όσοι επιχείρησαν ιστορικά να επιβάλλουν το γύψο στους αγώνες «έσπασαν τα μούτρα τους», το ίδιο θα συμβεί και με τους σημερινούς κυβερνώντες που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε.

Δηλώνουμε απειθαρχία.

Θα πολεμήσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας, να αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες των οικογενειών μας

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ