ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020: Συμβολική συγκέντρωση με μέτρα προστασίας – video

Δυνατό και καθαρό μήνυμα αντίστασης στην πολιτική που θέλει να φορτώσει στις πλάτες τους τα σπασμένα και της νέας κρίσης που έρχεται έστειλαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και φοιτητές που συμμετείχαν στις συμβολικές εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ και των Σωματείων τιμώντας αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά 2020.

Στην κεντρική συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου αλλά και στις κινητοποιήσεις που έγιναν στην πλατεία Ευόσμου για τις Δυτικές συνοικίες και στην πλατεία Δημαρχείου της Καλαμαριάς για τις ανατολικές συνοικίες παντού εκφράστηκε το σύνθημα «Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, να μην πληρώσει ξανά ο λαός». Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, αποστάσεις και μάσκες, οι εργαζόμενοι από νωρίς άρχισαν να συγκεντρώνονται στο άγαλμα Βενιζέλου και να παίρνουν τη θέση τους πίσω από τα πανό των σωματείων και των άλλων φορέων, κρατώντας πλακάτ και σημαίες στα χέρια.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θανάσης Κουτσουράς πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Κάλεσε τους εργαζόμενους να πορευτούν με φάρο τις εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, τους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές στον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που «της γης οι κολασμένοι» τραγουδούσαν τη Διεθνή με τις γροθιές υψωμένες και τα λάβαρα των ταξικών σωματείων να ανεμίζουν. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφανιών στο χώρο θυσίας των εργατών τον Μάη του ’36 στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου.