Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ:

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΣΤΙΣ 10:30 π. μ.

 

 

1η Μάη: ημέρα-σταθμός για την εργατική τάξη.

Τιμάμε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο των εργαζομένων. Θυμόμαστε όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που κερδήθηκαν με τους αγώνες του παρελθόντος. Εμπνεόμαστε για να δώσουμε τις μάχες του σήμερα και του αύριο.

 

1η Μάη: ενάντια στις αυταπάτες, ενάντια στη λογική της ανάθεσης και του μικρότερου κακού.

Κυβέρνηση και κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, μπροστά στις εκλογές, θα κάνουν προσπάθεια να σε παγιδέψουν, να φέρουν τη δυσαρέσκεια σου, στα μέτρα τους! Σε θέλουν ανενεργό και άπραγο να αφήνεις τη ζωή σου στα χέρια τους, όσο αυτοί θα συνεχίζουν το βιολί τους: να τα δίνουν όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και παράλληλα να σου τάζουν μερικά ψίχουλα που ίσως πέσουν από το τραπέζι των αφεντικών. Η 1η Μάη μας δείχνει το δρόμο: όπως η εργατική τάξη του Σικάγο το Μάη του 1886 ξεσηκώθηκε και διεκδίκησε τη ζωή που της άξιζε χωρίς να περιμένει σωτήρες, έτσι και σήμερα διδασκόμαστε από τις μάχες του παρελθόντος: δεν περιμένουμε κανένα σωτήρα, δεν τσιμπάμε στα ωραία λόγια και στις υποσχέσεις. Δε μειώνουμε τις απαιτήσεις μας, διαλέγοντας το «μικρότερο κακό», αλλά οργανωνόμαστε στο συνδικάτο του κλάδου μας, το Σ.Ε.ΤΗ.Π. και δίνουμε τη μάχη για να φέρουμε τη ζωή μας στα μέτρα μας.

 

1η Μάη: για δυνατό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για συνδικάτα στα χέρια εργατών και όχι εργοδοτών.

Πέρα από τις κυβερνήσεις που τρέχουν τα υλοποιήσουν τα «θέλω» της εργοδοσίας, υπάρχουν και στο συνδικαλιστικό κίνημα άνθρωποι που κάνουν το ίδιο. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ΓΣΕΕ, της οποίας η πλειοψηφία όλα τα προηγούμενα χρόνια πρωτοστάτησε στο να υποταχθεί ο εργαζόμενος στις απαιτήσεις των αφεντικών, συνυπογράφοντας αντεργατικά μέτρα, καλλιεργώντας τη λογική του «κοινωνικού διαλόγου» και απαξιώνοντας τον αγώνα, τη διεκδίκηση, το όπλο της απεργίας. Η στάση τους στο συνέδριο της ΓΣΕΕ το τελευταίο διάστημα, όπου με χρήση  εκτεταμένων μέσων νοθείας προσπαθούν να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία, μπάζοντας ακόμα και εργοδότες στη θέση των συνέδρων, βγάζει μάτι.

Στον αντίποδα, υπάρχει το Π.Α.ΜΕ – που αυτήν την περίοδο κλείνει 20 χρόνια ύπαρξης και δράσης – το οποίο αποτελεί ένα ισχυρό συνδικαλιστικό μέτωπο που αγωνίζεται για το δίκιο του εργαζομένου, σε σύγκρουση με αφεντικά, κυβερνήσεις και τους προαναφερθέντες παρατρεχάμενούς τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η 1η Μάη είναι αφορμή να ενισχυθεί το μέτωπο αυτό, προϋπόθεση για να σαρωθούν οι νόθοι, οι ξεπουλημένοι, οι άνθρωποι των αφεντικών στο συνδικαλιστικό κίνημα και για να μπορέσει η εργατική τάξη να δώσει πιο αποτελεσματικές μάχες αύριο. Κάνε τη διαφορά!

 

1η Μάη: Για να δυναμώσει το ρεύμα διεκδίκησης στον κλάδο μας!

Στον κλάδο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών η κατάσταση δεν είναι ρόδινη:

Στον ΟΤΕ δρομολογείται η εργολαβοποίηση των υπηρεσιών φύλαξης, ενώ παλιοί εργαζόμενοι με πιο συγκροτημένα δικαιώματα πιέζονται σε εθελούσια αποχώρηση – κεκαλυμμένη απόλυση, για να αυξηθούν τα κέρδη της εταιρείας.

Σε χώρους του κλάδου της πληροφορικής πραγματοποιούνται απολύσεις, ενίοτε και εκδικητικές. Εντείνεται η πίεση για να πιάνονται τα deadlines. Όταν η δουλειά αυξάνεται, η μη αύξηση του προσωπικού οδηγεί σε επιπλέον όγκο δουλειάς και βάρος στον κάθε εργαζόμενο, ενώ σε περιπτώσεις που η δουλειά μειώνεται, «χτυπάει καμπανάκι» περικοπών προσωπικού.

Την 1η Μάη του 1886 οι εργάτες στο Σικάγο έδωσαν τη ζωή τους παλεύοντας για το 8ωρο, που κάποια χρόνια μετά κατοχυρώθηκε. Σήμερα, το 2019, σε πολλές εταιρείες πληροφορικής το 8ωρο έχει καταστρατηγηθεί, οι υπερωρίες χτυπάνε κόκκινο, η πίεση για να βγουν τα project είναι ασφυκτική, δρομολογείται η δουλειά από το σπίτι – παρατείνοντας έτσι την εργάσιμη ημέρα μας.

 

————–

 

Υπάρχει διέξοδος! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό είναι το ιστορικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, που όσο κι αν προσπαθήσουν, αφεντικά, κυβερνήσεις και συνδικαλιστική μαφία, δεν θα επιτρέψουμε να παραχαραχτεί.

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Το σύνθημα, που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, να δίνει ελπίδα, να είναι οδηγός και να φωτίζει το δρόμο μας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ:

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΣΤΙΣ 10:30 π. μ.