ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΟΤΕ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

 

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΤΗ.Π. καταγγέλλει την πρόθεση ωμής παρέμβασης της κυβέρνησης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων γενικότερα.

Σκοπός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι απλά να εντείνει την εκμετάλλευση του εργαζόμενου και να φροντίσει για την εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού κέρδους για τους επιχειρηματικούς ομίλους, κάτι που δρομολογήθηκε με τα ατέλειωτα μνημονιακά μέτρα των περασμένων χρόνων που έχουν και την υπογραφή της, αλλά και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να στερήσει από τους εργαζόμενους τη δυνατότητα να αντιδρούν σε όσα υφίστανται, στην εκμετάλλευση στους εργασιακούς χώρους και στην επιδείνωση των όρων ζωής τους.

Θέλουν τον εργαζόμενο με δεμένα τα χέρια, ανήμπορο να αντιδράσει. Επιδιώκουν ένα συνδικαλιστικό κίνημα πλήρως ευνουχισμένο και ελεγχόμενο από κυβέρνηση-κράτος-εργοδοσία. Εκεί αποσκοπεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να φέρει άμεσα για ψήφιση στη βουλή τροπολογίες που σχετίζονται με το συνδικαλιστικό νόμο, προωθώντας το λεγόμενο «ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων». Αντικειμενικός σκοπός τους: να βάλουν στο χέρι όσα συνδικάτα δεν ελέγχουν, να φακελώσουν όσους αποτελούν φωνή αντίστασης, αλλά και οργανωτές ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε, όσους δε συμβιβάζονται με το σκηνικό που μας στήνουν και οργανώνονται για να δώσουν απάντηση, τοποθετώντας τους σε μια ιδιότυπη «μαύρη λίστα».

Επιδιώκουν να παρέμβουν στον τρόπο λειτουργίας και δράσης των συνδικάτων με την προώθηση της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την απεργία», ακυρώνοντας έτσι τις συλλογικές τους διαδικασίες, τη λήψη αποφάσεων μέσω γενικής συνέλευσης, τη ζωντανή συζήτηση των εργαζομένων για τα θέματα που τους αφορούν, την άμεση αλληλεπίδραση και ανταλλαγή απόψεων, καταφέρνοντας ένα πλήγμα στην ουσία της συνδικαλιστικής δράσης.

Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά! Εκεί ορίζονται οι όροι με τους οποίους λειτουργούν και λαμβάνουν αποφάσεις! Καμία κυβέρνηση δεν έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλλει τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να λειτουργούν κατά τη γνώμη της τα συνδικάτα, επικαλούμενη, μάλιστα, τον «εκδημοκρατισμό» τους. Οι όροι με τους οποίους θα συνδικαλίζονται οι εργαζόμενοι καθορίζονται από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους και όχι από τις κυβερνήσεις, που δρουν για λογαριασμό της εργοδοσίας, ως τσιράκια της, σκοπεύοντας να τελειώνουν με κάθε φωνή αντίστασης στους χώρους δουλειάς.

 

Οι αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο οδηγούν στην ουσία στην καταστολή του εργατικού κινήματος.

Απαντάμε: Θα μας βρουν μπροστά τους! Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση! Το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΤΗ.Π δεσμεύεται πως η εξέλιξη αυτή δε θα μείνει αναπάντητη!

Δίνουμε άμεση απεργιακή απάντηση, όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει στον τρόπο οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων.