ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 9/4 – ΣΕΤΕΠΕ

9 ΑΠΡΙΛΗ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ  ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Έχουμε ήδη ξεπεράσει έναν χρόνο πανδημίας! Έχουμε ήδη κλείσει ένα χρόνο ανασφάλειας, ένα χρόνο με τα δικαιώματά μας να καταπατούνται, με το εισόδημα μας να πετσοκόβεται, με την υγεία μας να μπαίνει στο ζύγι με τα κέρδη τους. Με τους μισούς συναδέλφους μας να δουλεύουν σε εξοντωτικούς ρυθμούς με υποτυπώδη μέτρα προστασίας και τους άλλους μισούς να παρακαλούνε να βγουν απ’ την αναστολή για να καλύψουν τις υποχρεώσεις που τρέχουν.

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ!

Τόσα και τόσα νομοσχέδια, τόσα μέτρα, όλα με τον ίδιο παρονομαστή. Να διασφαλίσουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρήσεων. Θέλουν να δουλεύουμε μόνο όταν και όσο μας χρειάζονται! Θέλουν στους χώρους εργασίας σιγή νεκροταφείου! Όποιος αντιδράει απολύεται, στοχοποιείται, βιώνει την κρατική βία και καταστολή. Όποιος αρρωσταίνει αφήνεται στην μοίρα του να τα βγάλει πέρα μόνος!

Με τα κρούσματα σε έξαρση, με τα νοσοκομεία στο κόκκινο μήνες τώρα στην πόλη μας, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να τα στελεχώσει. Αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές που θησαυρίζουν σε βάρος του κόσμου. Για αυτούς είμαστε βάρος! Κανένας έλεγχος σε χώρους εργασίας! Η εργοδοσία δρα ανεξέλεγκτα σε βάρος μας, με τις πλάτες του κράτους! Ενώ ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται σε χώρους εργασίας και ΜΜΜ, η κυβέρνηση συνεχίζει το αφήγημα περί ατομικής ευθηνής και ανεύθυνων πολιτών.

Κι όποιος αντιδράσει στα παραπάνω, έρχεται η ακραία τρομοκρατία του κράτους να τον βάλει στην θέση του. Συλλήψεις, προσαγωγές, πρόστιμα, κυνηγητό, όλα για να μας φιμώσουν, να μας κλείσουν το στόμα!

Για τους μόνους που κόπτεται και φροντίζει η κυβέρνηση, για τους μόνους που βάζει το χέρι στην τσέπη…. μας και επιδοτεί, είναι οι ξενοδόχοι, οι αεροπορικές εταιρίες και οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΩΣ ΕΔΩ!

Συνάδελφε διανομέα, εσύ που παίζεις την ζωή σου κορώνα γράμματα κάθε φορά που βγαίνεις στο μεροκάματο, που ρισκάρεις την σωματική ακεραιότητα για τα ψίχουλα που σου πετάνε!

Συνάδελφε ξενοδοχοϋπάλληλε, εσύ που κάθε χρόνο αγωνιάς αν θα επιστρέψεις για δουλειά, που δουλεύεις ήλιο με ήλιο υπό αντίξοες συνθήκες. Που σαν μποναμά σου φέρανε νέες συμβάσεις για να  αυξήσουν κι άλλο τα κέρδη τους σε βάρος σου.

Συνάδελφε σερβιτόρε, μάγειρα, ζαχαροπλάστη κλπ., εσύ που βιώνεις την εντατικοποίηση κάθε μέρα στον χώρο εργασίας σου, εσύ που είσαι μήνες σε αναστολή και δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα με τα 531 που σου πετάνε για να πορευθείς.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του κλάδου, είμαστε  που έχουμε την δύναμη στα χέρια μας!

Εμείς είμαστε αυτοί που δουλεύουμε τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία, εμείς είμαστε αυτοί που φτιάχνουμε και πηγαίνουμε τις παραγγελίες. Πάνω στις δικές μας πλάτες και με τον δικό μας ιδρώτα θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες! Το ‘’θαύμα του τουρισμού’’ χτίστηκε με τον δικό μας κόπο! Αυτοί έχουν ανάγκη εμάς και όχι εμείς αυτούς!

Οι αγώνες που οργανώσαμε είχαν αποτέλεσμα. Ήταν η μοναδική ελπίδα μέσα στο χάος που δημιούργησε η δίψα για κέρδη και η πανδημία.  Βάλαμε μπροστά τα όπλα µας: την ενότητα και την αλληλεγγύη µας.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να δώσουμε  άλλη μια μεγάλη μάχη. Για να παραμείνουμε υγιείς! Για να µην πεινάσει κανείς! Για να γυρίσουμε ΟΛΟΙ στη δουλειά! Για να έχουμε μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες µας!

Σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανένας! Είναι ανάγκη να συσπειρωθούμε στο Συνδικάτο μας! Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Πρέπει να δώσουμε και αυτή την μάχη δυναμικά και αποφασιστικά, ΟΛΟΙ μαζί! Αυτό είναι που τρέμουν! Μόνο μέσα από το Συνδικάτο μπορεί η μάχη μας να έχει αποτέλεσμα!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Καμιά απόλυση.

Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Δίνουμε το τελικό και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα στους εργοδότες μας και στην κυβέρνησή τους:

Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά!

 Ούτε ένα ευρώ λιγότερος μισθός! Ούτε ένα λεπτό παραπάνω εργασία!

Μέτρα υγείας και ασφάλειας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/4, ΣΤΙΣ 11:00 ΠΜ, ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ!