Μπροσούρα του ΠΑΜΕ για τη λειτουργία και δράση των σωματείων

   Μπροσούρα για τη λειτουργία και δράση των σωματείων κυκλοφόρησε το ΠΑΜΕ με βάση τις θέσεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Μέσα στις 32 σελίδες της μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα για την αποστολή και το ρόλο των σωματείων, το ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, του ρεφορμισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα.


  Επίσης, για τη δουλειά των πρωτοβάθμιων σωματείων, την οργάνωση της δουλειάς και της μαζικοποίησής τους, τη σημασία της γενικής συνέλευσης που αποτελεί το ανώτατο όργανο της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Επίσης, για την απεργία και τη σημασία της στους αγώνες των εργαζομένων.

  Ειδικότερα για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος το ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Παρέμβαση για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σημαίνει ένταση της ιδεολογικής – πολιτικής παρέμβασης στις μαζικές οργανώσεις της εργατικής τάξης για να κατανοηθεί η ανάγκη σύγκρουσης όχι μόνο με την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά με τον ταξικό χαρακτήρα της εξουσίας. Να συνειδητοποιείται η αναγκαιότητα αλλαγής του ταξικού χαρακτήρα της εξουσίας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την μπροσούρα κάνοντας κλικ στην εικόνα