Συλλαλητήριο Πέμπτη 11/6 στο άγ. Βενιζέλου στις 19.00. Δεν σταματάμε, δεν μένουμε σιωπηλοί, συνεχίζουμε και οργανώνουμε τη δράση μας για την επόμενη μέρα

Το Δ.Σ του σωματείου εργαζόμενων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου  συμμετέχει και στηρίζει το συλλαλητήριο την Πέμπτη 11/6 στις 19:00 στο Αγ. Βενιζέλου. την πανελλαδική πανυγειονομική απεργία την Τρίτη 16/6 με συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 11:00 στην ΥΠΕ.

Δεν σταματάμε, δεν μένουμε σιωπηλοί, συνεχίζουμε και οργανώνουμε τη δράση μας για την επόμενη μέρα.

Η κυβέρνηση με τις ευλογίες ΕΕ και επιχειρηματιών, αξιοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για να φορτώσει στους εργαζόμενους τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, για να σαρώσει όποιο εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει όρθιο από την προηγούμενη, αλλά και από την “κανονικότητα” της ανάπτυξής τους, των τελευταίων ετών.

Η επόμενη μέρα που ευαγγελίζονται βρίσκει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην ίδια τραγική κατάσταση. Ενδεικτικά οι Δημόσιες μονάδες υγείας συνεχίζουν να λειτουργούν με χιλιάδες κενά εργαζομένων (οι ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν την προηγούμενη περίοδο που ήταν μάλιστα με ημερομηνία λήξης σε 2 χρόνια δεν μπορούν να καλύψουν τα 30000 κενά υγειονομικών που υπήρχαν ήδη πριν την πανδημία). Ταυτόχρονα, αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι αναφέρεται από την κυβέρνηση ότι αυτοί οι συνάδελφοι δεν χρειάστηκαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ έρχονται αντιμέτωποι με τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και την ανασφάλεια της απόλυσης με το τέλος της σύμβασης.

Τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ να συνεχίζουν να αποτελούν τεράστιο πρόβλημα (οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι έχουν αυξηθεί τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι χωρίς ουσιαστικές προσλήψεις νέου, μόνιμου προσωπικού που καθιστούν επισφαλή την λειτουργία τους), ενώ συνεχίζουν να είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες που σύμφωνα με τα κριτήρια του ΠΟΥ αντιστοιχούν σε 3500 κρεβάτια ΜΕΘ για τον πληθυσμό της χώρας. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις στον χώρο της ΠΦΥ, που θα έπρεπε να παίζει καταλυτικό ρόλο στην παροχή υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας.

Όλες οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος εν μέσω πανδημίας, αλλά και οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις έδειξαν τον δρόμο του αγώνα. Τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματά μας θα λυθούν με το δυνάμωμα της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, με την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.

Απαιτούμε:

  1. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων δομών υγείας. Mονιμοποίηση των συμβασιούχων τώρα.
  2. Ανάπτυξη του απαραίτητου αριθμού κλινών ΜΕΘ με άμεση πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αναγκαίου εξοπλισμού.
  3. Άμεση επίταξη κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εργαστηρίων, εξοπλισμού και προσωπικού του ιδιωτικού τομέα χωρίς όρους, ώστε να χρησιμοποιηθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των επιπλέον αναγκών που προκύπτουν λόγω πανδημίας.
  4. Άμεση και ανελλιπή χορήγηση των κατάλληλων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας.
  5. Μόνιμο μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης και δειγματοληπτικής παρακολούθησης της επιδημίας. Ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας με μόνιμο προσωπικό. Διαγνωστικούς ελέγχους με επιστημονικά κριτήρια, με επίταξη των διαγνωστικών μέσων του ιδιωτικού τομέα.
  6. Να ενισχυθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλες οι δομές της ΠΦΥ για να παρέχουν τις αναγκαίες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες  στο λαό.
  7. Ένταξη του προσωπικού στα ΒΑΕ.
  8. Στελέχωση και εξοπλισμό του ΕΚΑΒ

 

 

 

                              Δ.Σ  Σ.Ε.Ν.Π