Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη 2020 στις 18:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Tο ΔΣ της Δ ΕΛΜΕΘ σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 13 του Οκτώβρη με αιχμή τα μέτρα προστασίας της υγείας μας στο σχολείο, αλλά και σε κάθε χώρο δουλειάς.

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς έχει ήδη χτυπήσει και χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς προσπαθούν να διαχειριστούν την οριακή κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία. Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια, η Κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπ. Παιδείας, όχι μόνο δεν υλοποιούν τα στοιχειώδη μέτρα για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών αλλά βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν και σε μια σειρά εργασιακά δικαιώματα.

Την ίδια στιγμή που Κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας μας κουνάνε το δάχτυλο για την ατομική ευθύνη που πρέπει να δείχνουμε, έως τώρα κατάφεραν τα εξής :

·        Μετά το φιάσκο με τις μάσκες και τα παγούρια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν έχουν παραλάβει ακόμα ούτε τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Τα Μέσα αυτά τα επιβαρύνεται για μια ακόμη φορά η λαϊκή οικογένεια.

·        Τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ να γίνονται λάστιχο και εκεί που εμφανίζονται κρούσματα δεν παίρνονται στοιχειώδη μέτρα για την προστασία της υγείας των συναδέλφων. Δε γίνεται ιχνηλάτηση, τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, μαθητές και εκπαιδευτικοί εκτίθενται σε τεράστιο κίνδυνο.

·        Να υπάρχουν χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα που οδηγεί σε αδυναμία να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία (με πρόγραμμα, ολοήμερο, κλπ).

·        Να στοιβάζονται σε εκατοντάδες ακατάλληλες αίθουσες ακόμα και πάνω από 25 μαθητές!

·        Να υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε καθαριότητα αφού όχι μόνο δεν προσέλαβαν παραπάνω καθαρίστριες –ες για τις αυξανόμενες ανάγκες αλλά φρόντισαν να απολύσουν και 2500!

·        Να νομοθετήσουν 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών, δηλαδή ακόμη μια εργασιακή σχέση λάστιχο, μακριά από την ανάγκη της σταθερής και ασφαλούς εργασίας.

·        Να κάνουν υποχρεωτική την on line μετάδοση του μαθήματος, ένα μέτρο που αντιστρατεύεται κάθε έννοια παιδαγωγικής!

Τζογάρουν την υγεία και τη μόρφωση, κάνουν συνειδητή πολιτική επιλογή να μη δίνουν «τσακιστό» ευρώ για τις αυξημένες ανάγκες της Παιδείας και της Υγείας και ταυτόχρονα να βρίσκουν ευκαιρία να επιτίθενται στα εργασιακά μας δικαιώματα.

 

Όλοι στον αγώνα! Τέρμα πια στην κοροϊδία – κρατική ευθύνη για υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία.