ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίαςκαταγγέλλει την νέα δολοφονική επίθεση φασιστοειδών, με αλυσίδες, taser και άλλα όπλα, αυτή τη φορά ενάντια σε μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στην Ηλιούπολη. Οι φασίστες-δολοφόνοι δρουν εδώ και μέρες, αρχικά χτυπώντας με λοστούς, μέλη των φοιτητικών συλλόγων έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, προπηλακίζοντας και τραμπουκίζοντας μαθητές του σχολείου, γονείς και εκπαιδευτικούς, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, μαχαίρια και φωτοβολίδες στην αντιφασιστική συγκέντρωση των εργατικών σωματείων στη πλατεία Τερψιθέας, επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους στον Εύοσμο, ενώ σήμερα σε μέλη της ΚΝΕ.    

Καταγγέλλουμε, επίσης, την εξοργιστική στάση των κυβερνώντων και της Αστυνομίας, που εδώ και πέντε μέρες αφήνουν τους φασίστες εγκληματίες να επιτίθενται με λύσσα σε όποιον σηκώνει κεφάλι, σε όποιον παλεύει για μια καλύτερη ζωή, σε όποιον διαφωνεί με το δηλητήριο που χύνουν.  

Καλούμε το λαό της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όλους τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστική απάντηση στα εγκληματικά φασιστικά στοιχεία, να μην τους αφήσουν τόπο να σταθούν. Το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα θα δώσει για ακόμη μια φορά την απάντηση που αξίζει στα σκυλιά του συστήματος.  

Να δοθεί μαζικό μήνυμα καταδίκης στο φασισμό και τα στηρίγματά του, στην μεγάλη συναυλία των εργατικών σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων, την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου, στις 7μμ στην πλατεία Αγίας Σοφίας.