ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΥΛΟΥ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 30-9-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι

Ο νέος νόμος έκτρωμα Χατζιδάκη που ψηφίστηκε πρόσφατα στην βουλή για το ασφαλιστικό και εργασιακό αρχισε ήδη να εφαρμόζεται από τους εργοδότες στον κλάδο. Υποχρεώνουν κάτω από την απειλή και της απόλυσης τους συναδέλφους μας να δουλεύουν καθημερινά 2 και 3 ώρες μετά το 8ωρο καθημερινά και τα Σαββάτα συνεχόμενο 5ωρο.

Ο νόμος αυτός ενισχύει για ακόμη μια φορά την συσσώρευση περισσότερων κερδών στους εργοδότες αφού πλέον είναι και νόμιμα απλήρωτη εργασία για τους εργαζόμενους. Όμως δεν είναι μόνο αυτό μέχρι σήμερα τα στατιστικά στοιχεία επίσημα δείχνουν ότι μαζι και με άλλους κλάδους είμαστε στις πρωτιές από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές αρρώστιες στον κλάδο. Με το νέο νόμο Χατζιδάκη θα ‘χουμε έξαρση του φαινομένου μιας και η καταπόνηση λόγω του ωραρίου θάναι πολύ μεγαλύτερη για τους συναδέλφους όπως επίσης και η σωματική έκθεση μέσα σε διάφορες χημικές ουσίες περισσότερη. Σε συνδυασμό και με τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλισης που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς καταλαβαίνει ο καθένας αυτό τι συνεπάγεται.

Άλλο ανύπαρκτο μέτρο είναι τα μέτρα προστασίας που δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά με αποτέλεσμα δουλεύοντας ο ένας επάνω στον άλλο να δημιουργούνται εστίες μετάδοσης του Covet-19, όπως αυτές τις μέρες παρουσιάστηκε σε 20 εργαζόμενους σε ένα εργοστάσιο διάδοση του ιού πολύ γρήγορα κολλώντας ο ένας τον άλλο. Η επιχείρηση ( ΜΕΞΥΛ ) μετά απ αυτό κανένα μέτρο πήρε αλλά και ούτε ενοχλήθηκε από κάποια αρμόδια κρατική υπηρεσία.

Συνάδελφοι

Τα παραπάνω δεν είναι τα μοναδικά σαν φαινόμενα στον κλάδο, συνολικά σαν εργαζόμενοι στον κλάδο παίζουμε κορώνα γράμμα την υγεία μας για να κονομάνε ζεστό χρήμα ακόμα και σήμερα εν μέσω πανδημίας οι εργοδότες στον κλάδο, έτσι εννοεί την ανάπτυξη που διατυμπανίζει η σημερινη κυβέρνηση της ΝΔ. Τα μέτρα αυτά πουθενά δεν οδηγούν συνάδελφοι παρα μόνο στην εξαθλίωση του βιοτικού μας επιπέδου.

Συνάδελφοι

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να αφήνουμε να συνεχίζεται, μπορούμε να την ανατρέψουμε προς όφελός μας. Το έδειξαν οι εργαζόμενοι της efood αυτές τις μέρες που με τον οργανωμένο και μαζικό τους αγώνα, συσπειρωμένοι ταξικά δίπλα στο συνδικάτο κατάφεραν και αντέστρεψαν τους όρους εργασίας προς όφελος τους σε αυτό τον μεγάλο κολοσσό που δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Άλλο παράδειγμα η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη ναυπηγοεπισκευή μετά τον αγώνα των μεταλλεργατών μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Ν. Αττικής. Όλα μπορούν να αλλάξουν συνάδελφοι αρκεί οργανωμένα και συλλογικά να παλέψουμε ταξικά συσπειρωμένοι στο σωματείο μας.

Συνάδελφοι

Το συνδικάτο μας ομόφωνα αποφάσισε την συμμετοχή του κλάδου μας στο συλλαλητήριο των σωματείων που γίνεται την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 18.30 μπροστα στο Αγαλ. Βενιζέλου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Κατάργηση του νόμου Χατζιδακη στο σύνολό του.
  • Όχι στις συνδικαλιστικές διώξεις, επαναπρόσληψη του απολυμένου προέδρου του σωματείου ελληνικός χρυσός.
  • Μισθό στα 751ευρώ καθαρά.
  • Ένταξη του κλάδου συνολικά στα βαρειά κι ανθυγιεινά.
  • Εφαρμογή του ν. 2112 και στους εργατοτεχνίτες.
  • Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας στον κλάδο.
  • Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων και άμεσα προσλήψεις γιατρών νοσηλευτικού προσωπικού και καθαριότητας.
  • Αύξηση των δαπανών με προσλήψεις προσωπικού διδακτικού και καθαριότητας στην Παιδεία.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.30 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ