Για τα πρόστιμα στον ΟΑΣΘ

Την ώρα που χιλιάδες λαικές οικογένειες στην Θεσσαλονίκη όπως και σε όλη την Ελλάδα στενάζουν από την ακρίβεια με την άυξηση του πληθωρισμού να φτάνει στο 10% , τρέμουν να ανοίξουν τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, μειώνεται στην ουσία ο πραγματικός τους μισθός,  η διοίκηση του ΟΑΣΘ ξεκίνησε την είσπραξη προστίμων που εκκρεμμούν από την τελευταία 5ετία. Την ίδια ώρα που ζητούν αναδρομικά ποσά  των εργαζομένων του ΟΑΣΘ πίσω επικαλούμενοι «παράνομα» επιδόματα καλούν τους επιβάτες να πληρώσουν 5ετή πρόστιμα με την απειλή ότι αν αυτά δεν τακτοποιηθούν θα διαβιβαστούν στις κατά τόπους Εφορίες όπου θα πενταπλασιαστούν!

Η κοροιδία δεν έχει όρια! Ο λαός της Θεσσαλονίκης έχει χρυσοπληρώσει τόσα χρόνια και με την αυξηση των τιμών των εισιτηρίων τα πανάρχαια και ελάχιστα λεωφορεία που κυκλοφορούν στην πόλη, έχει ταλαιπωρηθεί περιμένοντας ατελείωτα λεπτά στις στάσεις,  έχει θέσει ακόμη και σε κίνδυνο την υγεία του στηβαγμένος σαν τις σαρδέλες μέσα στα λεωφορεία σε περίοδο πανδημίας. Πάει πολύ να τον καλούν τώρα να πληρώσει κι άλλο! Εδώ και τώρα να βρεθεί λύση από το κράτος ώστε να μην πληρώσουν οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ τα σπασμένα της εξυγίανσης του Οργανισμού.

Απέναντι σε αυτά τα αντιλαικά σχέδια οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ μαζί με το επιβατικό κοινό και τα εργατικά σωματεία μέσα από την κοινή τους δράση διεκδικούν σύγχρονες, ασφαλείς , επαρκείς και ποιοτικές μεταφορές :

  • με μείωση των τιμών των εισιτηρίων κατά 50%
  • δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, ΑμεΑ, των συνταξιούχων, των μαθητών, σπουδαστών , φοιτητών, των στρατευμένων νέων
  • χρονικές ζώνες ελεύθερης μετακίνησης στις ώρες προς και από την εργασία, ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή συγκέντρωση επιχειρήσεων (ΒΙΠΕ Σίνδου, εμπορικά κέντρα “COSMOS”, “ONE SALONICA”, εμπορικά πάρκα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης κτλ.
  • Να σβηστούν όλα τα παλιά πρόστιμα που ανέσυρε ο ΟΑΣΘ , να μην πάει κανένα πρόστιμο στην εφορία

ΠΑΜΕ

Γραμματεία Θεσσαλονίκης