Για την επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Π.Α.ΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που δέχονται κατά μέτωπο επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ στους μισθούς και τα δικαιώματα τους.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν ήδη δεχτεί απανωτές μειώσεις που ξεκινούν από το -25% και φτάνουν ή και ξεπερνούν το -40%. Έχουν κοπεί οι παροχές μη μισθολογικού κόστους και τα ρεπό, καθώς από τον Ιούνιο του 2020 δεν υπάρχει ΣΣΕ και αυθαίρετα η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει γίνει ο «δήμιος» των εργαζομένων για να περιορίσει το κόστος λειτουργίας του Οργανισμού και παράλληλα μοιράζει πολλά εκατομμύρια στους εργολάβους της Συγκοινωνίας τα ΚΤΕΛ και του leasing.

Σα να μην έφταναν αυτά, τη στιγμή που το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται με γνώμονα την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καλούνται τώρα από την κυβέρνηση να επιστρέψουν αναδρομικά μεγάλα χρηματικά ποσά χιλιάδων ευρώ για άδικους νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συνεχίστηκαν από την ΝΔ.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ κρατάνε όρθιο το μοναδικό μέσο συγκοινωνίας του λαού της Θεσσαλονίκης με τα γνωστά προβλήματα, την έλλειψη προσωπικού, την ελλιπή συντήρηση του στόλου και τις δύσκολες συνθήκες εργασίας.

Αυτό που είναι επιτακτικό σήμερα είναι το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει: Να στηριχτεί η συγκοινωνία της πόλης με προσλήψεις προσωπικού και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.