ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις στον ΟΤΕ, επιβεβαιώνουν τις θέσεις μας, πολύ νωρίτερα απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Πριν προλάβει καλά – καλά ολοκληρωθεί η συμφωνία της ντροπής (μεταξύ της ομοσπονδίας του ΟΤΕ και της διοίκησης), με την μείωση των μισθών κατά 11% για τα επόμενα 3 χρόνια στο όνομα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας, η Διοίκηση του ΟΤΕ, προχωρώντας στο κλείσιμο των καταστημάτων, υποχρεώνει μεγάλη μερίδα εργαζομένων ή να ξεσπιτωθεί ή να συμφωνήσει με τα προγράμματα “εθελούσιας απόλυσης” και “εθελούσιας εφεδρείας”. Αποδείχτηκε, έτσι, ότι δεν υπάρχει καμία διασφάλιση, όχι μόνο για το προσωπικό των θυγατρικών, που έτσι και αλλιώς το άφησαν εκτός συμφωνίας, αλλά ακόμα και για το τακτικό προσωπικό, που το επόμενο διάστημα θα πέσει θύμα αντίστοιχων εκβιασμών, μέσα από τις αναδιοργανώσεις και την συγχώνευση ΟΤΕ – COSMOTE.

Για άλλη μια φορά οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην ΟΜΕ ΟΤΕ δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Με απύθμενο θράσος και μάλιστα την ώρα που ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν πάρει αποφάσεις για 24ωρη απεργία στις 5/10 στο δημόσιο και στις πρώην ΔΕΚΟ, η ΟΜΕ – ΟΤΕ συνεχίζοντας να βάζει πλάτη στα σχέδια της εργοδοσίας του ΟΤΕ, αποφασίζει να συμμετέχει σε 3ωρη στάση εργασίας!!!! Δεν ήταν φαίνεται για αυτούς αρκετό που υπέγραψαν πανηγυρίζοντας την κατάπτυστη σύμβαση με τις μειώσεις μισθών, δεν ήταν αρκετό ότι ούτε μια εβδομάδα μετά, η “συμφωνία” αθετείται, τώρα αρνούνται ακόμα και να συμμετέχουν στην απεργία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Τόσο απροκάλυπτοι είναι. Μέχρι εκεί φτάνει η υποταγή τους και ο συμβιβασμός τους. Τόσο ταγμένοι είναι υπέρ των αποφάσεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τόσο αποφασισμένοι να βοηθήσουν στην υλοποίηση τους για να διασφαλιστούν τα κέρδη των καπιταλιστών, στην λογική της ανταγωνιστικότητας. Αυτές είναι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ και μέσα στην ΟΜΕ ΟΤΕ. Την ώρα που εργαζόμενοι του κλάδου και συνολικότερα πλήττονται από τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να μην κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι αλλά παθητικά να περιμένουν. Είναι η λογική της εργασιακής ειρήνης, του “μικρότερου κακού” που χρόνια καλλιεργούσαν. Είναι ξεκάθαρο με ποιου το μέρος είναι ταγμένοι.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το ΔΣ του ΣΕΤΗΠ σε συνεδρίασή του στις 02/10/2011 αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 05/10/2011 με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Για εμάς τους εργαζόμενους, δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να οργανώσουμε εμείς οι ίδιοι την πάλη μας και να μην περιμένουμε από τους δήθεν συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ να μας σώσουν. Καλούμε τους εργαζόμενους στο Όμιλο του ΟΤΕ να τους γυρίσουν έμπρακτα την πλάτη. Να δώσουν ένα τέλος στην υποταγή και στον συμβιβασμό και να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις της ΕΣΚ μέσα στα επιχειρησιακά σωματεία του ΟΤΕ αλλά και το κλαδικό συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ.