ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

 

Τη χρονιά που μας πέρασε και σε συνέχεια της αγωνιστικής δραστηριότητας των προηγούμενων χρόνων τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι γυναικών, οι σύλλογοι γονέων μαζί με τους μαθητές, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, μαζικοί φορείς της περιοχής, πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση και διεξαγωγή μιας πλούσιας, πολύμορφης και μαχητικής αγωνιστικής δραστηριότητας για την να αναδείξουμε το τεράστιο πρόβλημα με την ρύπανση που προκαλούν τα ΕΛ.ΠΕ. στην Δυτική Θεσσαλονίκη και ειδικά στους δήμους που συνορεύουν με αυτά (Κορδελιού Εύοσμου-Δέλτα).

Με τους αγώνες μας έχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι δεν συμβιβαζόμαστε με την μπόχα και τις καρκινογόνες ουσίες που πνίγουν τις γειτονιές και τα σχολεία των παιδιών μας, δεν συμβιβαζόμαστε να ζούμε και να δουλεύουμε σε γειτονιές απομονωμένες από χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και άθλησης, που είτε δεν υπάρχουν είτε είναι εμπορευματοποιημένοι!

Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε στις γειτονιές μας, αλλά και η κινητοποίηση των μαζικών φορέων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, η παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κορδελιού Εύοσμου και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας ανέδειξαν το πρόβλημα, το έκαναν γνωστό στις περιοχές μας, αλλά και στάθηκαν εμπόδιο στην καλλιέργεια της αναμονής και του εφησυχασμού που προσπαθούν να περάσουν η κυβέρνηση και η τοπική διοίκηση!

Εδώ και ένα χρόνο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επιβεβαίωσαν τις αντιδράσεις μας, καθώς αναδεικνύαμε σαν τον υπεύθυνο για την ρύπανση -δυσοσμία, τα ΕΛ.ΠΕ.. Παρά τις υποσχέσεις από την πλευρά των ΕΛ.ΠΕ., αλλά και της τοπικής διοίκησης και της Περιφέρειάς, δεν έχει ληφθεί το παραμικρό μέτρο για να διορθωθεί το πρόβλημα. Το αντίθετο μάλιστα! Έχει αυξηθεί η δυσοσμία και κάθε μέρα διαπιστώνουμε μεγαλύτερη επιβάρυνση στην ατμόσφαιρα.

 Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με χρήση φυσικού αερίου της ELPEDISON του ομίλου των ΕΛ.ΠΕ., χωρίς να έχουν λύσει τα προηγούμενα προβλήματα που δημιούργησαν.

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!!!!

 

Καλούμε τα εργατικά σωματεία της περιοχής, τους συλλόγους γυναικών, συλλόγους γονέων, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, μαζικούς φορείς της περιοχής, την

 Πέμπτη 9/7/2020, 20:00

στο θεατράκι στον πεζόδρομο Κορδελιού 

 

Να συζητήσουμε για:

  • Την δημιουργία συντονιστικής επιτροπής
  • Τα συμπεράσματα από την μέχρι τώρα αγωνιστική μας δράση
  • Τα νέα στοιχεία και τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος που δρομολογούνται στην περιοχή μας
  • Την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα μας με νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ

 

  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ & ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ & ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΠΙΕΡΙΑΣ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ (μέλος ΟΓΕ)
  • ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ (μέλος ΟΓΕ)