ΣΕΤΕΠΕ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ;

 

Για πολλοστή φορά δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες εργατικών ατυχημάτων που αφορούν συναδέλφους μας.  Συγκεκριμένα, χτες το βράδυ (7/2) τουλάχιστον δύο συνάδελφοι μας, (συμφωνά με όσα γνωρίζουμε) που εργάζονται στην εταιρία efood χτύπησαν εν ώρα εργασίας, με τον ένα από τους δύο να νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους συναδέλφους μας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Παρ’ όλα αυτά οι συγκεκριμένες περιπτώσεις αναδεικνύουν μια τραγική  κατάσταση που πολύ καλά γνωρίζουμε και με την οποία δεν ερχόμαστε αντιμέτωποι πρώτη φορά! Η εντατικοποίηση μέσα στην διάρκεια της καραντίνας έχει οξυνθεί πιο πολύ από ποτέ, με αποτέλεσμα κάθε φορά που βγαίνουμε στον δρόμο να μην ξέρουμε αν θα γυρίζουμε σπίτι μας σώοι και αβλαβείς. Και όλα αυτά την ώρα που αλυσίδες οι οποίες επεκτείνονται στον κλάδο, βγάζουν εκατομμύρια στις πλάτες μας.

Δεν θεωρούμε καθόλου τυχαία αυτήν την σειρά από εργατικά ατυχήματα που παρατηρούνται και στην συγκεκριμένη εταιρία (efood), την ώρα μάλιστα που η ίδια πλασάρεται και διαφημίζεται ως ένας ‘’άριστος εργοδότης’’. Θεωρούμε περίσσιο θράσος το να διατυμπανίζεται, ότι επί της ουσίας καλύπτονται τα αυτονόητα και το ότι δίνονται ψίχουλα παραπάνω από άλλες εταιρίες την ώρα μάλιστα που η εταιρία καρπώνεται κέρδη, χάρη στην αυτοθυσία των συναδέλφων μας!  

Συνάδελφοι σε αυτή την κατάσταση γίνεται πιο έντονη η ανάγκη για συσπείρωση και μαζικοποίηση του Συνδικάτου μας! Δεν περισσεύει κανένας και δεν πρέπει κανείς να μείνει μόνος του! Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε τις συνθήκες εργασίας και να διεκδικήσουμε όλα αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν!

 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6987494295, 6984497735