ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜ. ΚΕΝΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ DOPPLER ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ!

 ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Συνάδελφοι/ες στην DOPPLER,

Το συνδικάτο μας προχώρησε, όπως είχε ενημερώσει, σε καταγγελία της εργοδοσίας στην Επιθεώρηση Εργασίας σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης των πληρωμών. Λάβαμε διαβεβαίωση ότι θα απαιτηθεί η καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Παρόλα αυτά, ενημερωθήκαμε ότι το μόνο που καταβλήθηκε ήταν η προκαταβολή του Μαρτίου, με περίπου 25 μέρες καθυστέρηση, και το Δώρο Πάσχα, του οποίου η μη καταβολή, σύμφωνα με τη νομοθεσία, οδηγεί στο αυτόφωρο τον εργοδότη! Ας γνωρίζει η εργοδοσία της DOPPLER ότι δε θα της περάσει, δε θα το αφήσουμε να πέσει κάτω! Με τα μεροκάματα των εργατών δεν μπορεί να παίζει κανείς!

Αποτελεί πρόκληση και θράσος, την ώρα μάλιστα που εξακολουθεί να έχει κέρδη και η δουλειά προχωράει με αμείωτους ρυθμούς, να μην καταβάλλει τους μισθούς στην ώρα τους! Μια χρονική περίοδο μάλιστα, που και η έγκαιρη πληρωμή των χαμηλών μισθών δε φτάνει για την πλειοψηφία των εργαζομένων για να βγάλει το μήνα, με τις τεράστιες αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα, κτλ.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της μαζικής διεκδίκησης, δεν πτοούμαστε! Η λύση δεν είναι στον ατομικό δρόμο. Η ατομική διαπραγμάτευση κάθε εργαζόμενου με τον εργοδότη δεν είναι ποτέ αποτελεσματική. Η πληρωμή των μισθών δεν είναι προσωπική χάρη για την οποία θα παρακαλούμε, αλλά δικαίωμα που θα διεκδικήσουμε με συλλογικό τρόπο, με οργανωμένο αγώνα, μέσα από το Συνδικάτο.

Τα παραδείγματα της COSCO, της ΛΑΡΚΟ και της E-FOOD, που μέσα από γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, απεργίες και στάσεις εργασίας, όχι μόνο απάντησαν στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, αλλά κατέκτησαν και νέα δικαιώματα δείχνει τον μόνο ρεαλιστικό και ελπιδοφόρο δρόμο για τους εργαζόμενους.

Συνάδελφε/ισσα της DOPPLER,

ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ στα τηλέφωνα και το e-mail μας, ενημερώσου για τη δράση μας, γράψου κι εσύ, έλα να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα για τη ζωή μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 1/5

  • Κιλκίς στις 11 π.μ. στην πλ. Ειρήνης,
  • Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

• Να πληρωθούν ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα και να μην υπάρξει ξανά καθυστέρηση!

• Αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης – 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ