Τρίτη 28 Απρίλη, μέρα δράσης στους χώρους δουλειάς

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης στηρίζει και συμμετέχει την ΤΡΊΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ στη Μέρα Δράσης στους χώρους δουλειάς που διοργανώνουν εκατοντάδες σωματεία και συνδικάτα σε όλη την χώρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού.

  Στις 7 Απριλίου ακούστηκε δυνατά η φωνή των γιατρών και υγειονομικών, που με τη στήριξη και αλληλεγγύη σωματείων και φορέων, διεκδίκησαν και συνεχίζουν να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για επίταξη ιδιωτικών δομών Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για επάρκεια των Νοσοκομείων σε εξοπλισμό και υλικά, για ένα σύστημα Υγείας που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

   Στις 15 Απριλίου ακούστηκαν πανελλαδικά, δυνατά τα δίκαια αιτήματα των χιλιάδων εργαζομένων στα super market. Των συναδέλφων μας που μέσα σε αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, δουλεύουν χωρίς ανάσα, με ωράρια λάστιχο, με ελλιπή μέτρα προστασίας και βρισκόμενοι πλήρως εκτιθέμενοι στον ιό, με 3μηνες-4μηνες συμβάσεις, με την εργοδοτική τρομοκρατία πάνω από το κεφάλι τους.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ

   Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας (ΠΟΣΕΥΓ) και του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς με αξιοποίηση κάθε μορφής επικοινωνίας για ενημέρωση των Συναδέλφων και για να παρθούν μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στις Υπηρεσίες.

      Κλιμακώνουμε την πάλη μας πιο αποφασιστικά στις 28 Απρίλη! Ταυτόχρονα προετοιμάζουμε τις Πρωτομαγιάτικες κινητοποιήσεις.

  Δε θα πληρώσουμε ξανά εμείς το μάρμαρο και της πανδημίας του κορονοϊού. Δε θα επιτρέψουμε το ξήλωμα εργασιακών δικαιωμάτων. Δε θα οδηγηθούμε σαν «πρόβατα επί σφαγή» για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δε θα γίνουμε αρωγοί της ανάπτυξης που ονειρεύονται κυβέρνηση-μεγαλοεργοδότες. Αποκαλυπτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα με χιλιάδες απολύσεις, ανεργία, συμπίεση των μισθών, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης και είναι βέβαιο ότι θα επεκταθεί πολύμορφα και στους εργαζόμενους στο δημόσιο. Μόνο τυχαίες δεν είναι οι κυβερνητικές αναφορές για περικοπές μισθών στο δημόσιο αν χρειαστεί, οι σκέψεις για την αξιοποίηση και γενίκευση ευέλικτων μορφών απασχόλησης, για αξιοποίηση της εκ περιτροπής εργασίας και της τηλεεργασίας, όσο χρήσιμες κι αν φάνηκαν στον καιρό της πανδημίας, και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, οι ιδιωτικοποιήσεις αντικειμένων και τόσα άλλα.

Εμείς ετοιμάζουμε τη δική μας απάντηση! Διεκδικούμε μέτρα προστασίας για εμάς και τις οικογένειές μας, όλου του λαού και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ,ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΌ ΜΑΣ

  Στις 28 Απριλίου, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο Σύλλογος μας προγραμματίζει παρεμβάσεις και περιοδείες σε Υπηρεσίες για την ενημέρωση των Συναδέλφων και με διάφορες μορφές.

   Την Παρασκευή 1η Μάη τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και την Απεργιακή απάντηση της εργατικής τάξης στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση πως δε πρόκειται να παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, τιμώντας παράλληλα τους ηρωικούς μας νεκρούς που έβαψαν διαχρονικά «κόκκινη» την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ¨ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ¨ ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ¨ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ¨

   Απορρίπτουμε τα καλέσματα της κυβέρνησης για «εθνική ομοψυχία». Η δική μας ομοψυχία είναι η ομοψυχία της εργατικής τάξης που βρίσκεται σε ασυμφιλίωτη αντίθεση με τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου, σε πλήρη αντιπαράθεση με τις κατευθύνσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ και οικοδομείται καθημερινά, αργά αλλά σταθερά στους χώρους δουλειάς, μέσα από την ταξική αλληλεγγύη και την αγωνιστική διεκδίκηση.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ.