9η Μάη του 1945: Σύμβολο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ την Πέμπτη 9η ΜΑΗ

Ώρα 10πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

 

9η Μάη του 1945: Σύμβολο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

«Μάης ’36: Ετούτος ‘δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του».

 

H αντιφασιστική νίκη των λαών, ο ηρωικός ξεσηκωμός των εργατών το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες σήμερα, αποτελούν ένα τεράστιο ιστορικό δίδαγμα για το παρόν και το μέλλον του επαναστατικού κινήματος.

Για την 9η Μάη του 1945, ως σύμβολο της Αντιφασιστικής Νίκης, τρέφουν άσβεστο μίσος οι διακρατικές ενώσεις, τα κάθε λογής διαπιστευμένα όργανα που υπηρετούν τον καπιταλισμό. Επιχειρούν να τη σβήσουν από τη μνήμη, παραχαράσσουν το περιεχόμενό της, αντιστρέφουν την ιστορική αλήθεια.

Πρωτοστατώντας στην αντικομουνιστική υστερία, στη βρώμικη θεωρία ταύτισης κομμουνισμού – φασισμού, η Ε.Ε καθιέρωσε την 9η Μάη ως «Μέρα της Ευρώπης», απαλείφοντας τη «Μέρα της Νίκης των Λαών»! Οι επιδιώξεις τους θα αποτύχουν.

Ως ελάχιστη απόδοση τιμής σε αυτήν την αθάνατη εποποιία, οφείλουν όλοι να καταδικάσουν τις άθλιες προσπάθειες αμαύρωσής της, που συνεχώς επιχειρούν φορείς και μηχανισμοί της αστικής τάξης, της Ε.Ε του καπιταλισμού.

Οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ τιμούν τη μέρα σύμβολο της αντιφασιστικής νίκης των λαών, τη μνήμη των νεκρών της τάξης μας το ΜΑΗ του ’36 στη Θεσσαλονίκη. Τις μέρες που συμβολίζουν ότι το εργατικό κίνημα έχει τον τρόπο, έχει την δύναμη να συντρίψει το φασισμό και όσους τον εκτρέφουν και τον στηρίζουν, τις μέρες που δείχνουν το δρόμο που πρέπει να χαράξει το εργατικό κίνημα για να οδηγηθεί σε κατακτήσεις.