Απόφαση συμμετοχής στην Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη 2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης στις 13-01-2016, αφού εκτίμησε τις τρέχουσες αρνητικές εξελίξεις, την πρόταση – σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την Κοινωνική Ασφάλιση, τον Ν.4354/2015 (ΦΕΚ 176/Α΄) για το νέο μισθολόγιο, τον Ν.4336/2015(ΦΕΚ 94/Α΄) για τις δαπάνες εκτός έδρας, το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, την αναδιαμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης (οργανόγραμμα ΥΠΑΑΤ, κινητικότητα), συζήτησε την δράση μας για το επόμενο διάστημα και αποφάσισε τα εξής:

Την συμμετοχή μας στην Γενική Απεργία όποτε κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση (Γενική Απεργία την Πέμπτη 04-02-2016, Θεσσαλονίκη Άγαλμα Βενιζέλου ώρα 10:30).

  Την συμμετοχή μας στα Συλλαλητήρια, το Σάββατο 23-01-2016 (Θεσσαλονίκη ΙΚΑ Αριστοτέλους ώρα 11π.μ) και στα Συλλαλητήρια που θα αποφασιστούν.

  Την συμμετοχή και συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις των Αγροτών και όλων των Φορέων που αντιδρούν στην πρόταση – σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την Κοινωνική Ασφάλιση.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, έρχεται να δώσει το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση! Ό,τι κατάφερε ο λαός μας με τον αγώνα του να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης  έρχονται να το ξηλώσουν υλοποιώντας την διαχρονική απαίτηση της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.

Θα επιτρέψουμε από φόβο να ριζώσει για εμάς και τα παιδιά μας η ανέχεια, η ζωή με τα ελάχιστα; Να γίνουν συνήθεια η μακροχρόνια ανεργία και οι άθλιοι μισθοί, οι άθλιες συντάξεις, παροχές υγείας και πρόνοιας, η δουλειά ως τον τάφο;

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

Να μην φτάσει καν στη Βουλή! Από τη συμμετοχή στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα, από τη στάση του καθένα θα κριθεί το αποτέλεσμα! Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη μας δύναμη!

    Η κοινωνική ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας! Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται! Αρκετά πια με τα άθλια ψέματα της κυβέρνησης και των παπαγάλων τους! Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους!

 • Φέρνουν ένα νόμο – πακέτο που περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, με όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.
 • Χαρίζουν όλα τα κλεμμένα και λεηλατημένα από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
 • Δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία.
 • Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στο ελάχιστο και μόνο για ένα μέρος της σύνταξης και αυτή υπό προϋποθέσεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
 • Βγάζουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων για να πληρώσουν τους δανειστές «στην ώρα τους» όπως έκαναν και με τα λεφτά των ταμείων.
 • Σφαγιάζουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.
 • Νομοθετούν νέο τρόπο υπολογισμού, δηλαδή μόνιμο μηχανισμό μειώσεων συντάξεων και παροχών. Η σύνταξη θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργασίμου βίου, με τους μισθούς σήμερα να παραμένουν στα άθλια επίπεδα των 586 και των 511 ευρώ.
 • Καταργούν το ΕΚΑΣ, το επίδομα που έπαιρναν οι φτωχοί συνταξιούχοι.
 • Πετσοκόβουν ακόμα μια φορά τις αναπηρικές συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα συνεχίζοντας ένα ακήρυχτο πόλεμο στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους.
 • Η σφοδρότητα της επίθεσης στο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανέγγιχτο. Χτυπά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, εργαζόμενων με μπλοκάκια, αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων!
 • Την ίδια μέρα με το νόμο Κατρούγκαλου έφεραν στη Βουλή νόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στρώνοντας κόκκινο χαλί για τις ασφαλιστικές εταιρείες. 

Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο! Όλοι στην απεργία και τα συλλαλητήρια! Δικαιοσύνη για εμάς είναι η αξιοπρεπής ζωή, να ζούμε ανθρώπινα τον 21ο αιώνα και να μην φυτοζωούμε, να καρπωνόμαστε τον πλούτο που ΕΜΕΙΣ παράγουμε!

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα! Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 23 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 11:00 π.μ. ΟΛΕΣ & ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 10:30 π.μ., ΟΛΕΣ & ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΝΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ