Με ψέματα, προκλήσεις και καταστολή προχωρά η κυβέρνηση στη διάλυση του Ασφαλιστικού!

Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής! Με το προσχέδιο του νέου ασφαλιστικού αποκαλύφθηκε με τον πιο τρανταχτό τρόπο για ποιούς η κυβέρνηση νομοθετεί και ποιούς εξυπηρετεί και το νέο ασφαλιστικό. Αποκαλύφθηκε ότι όποια «ανάπτυξη» προσμένουν και επιδιώκουν να υπάρχει, αυτή θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτόν τον δρόμο καλεί η κυβέρνηση να ακολουθήσει ο εργαζόμενος λαός! Την υποταγή στα συμφέροντα των βιομήχανων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών! Αυτός ο δρόμος για τους εργαζόμενους είναι αυτοκτονία!

Βαφτίζουν ως υπεύθυνη στάση τη στάση της μεγαλοεργοδοσίας (που, φυσικά, συμφωνεί με το νέο ασφαλιστικό), δηλαδή αυτών που ευθύνονται σήμερα για την κρίση, που έχουν καταληστέψει τα ταμεία, αυτών που, σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, έχουν αφήσει απλήρωτους πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους, που έχουν μαύρη ανασφάλιστη εργασία πάνω από 25%, που έχουν τσακίσει τους μισθούς και τους έχουν καθηλωμένους στα άθλια επίπεδα των 300 και των 400 ευρώ, αυτών που ακονίζουν τα νύχια τους πάνω στα αποκαΐδια του ασφαλιστικού.

Όσα στοιχεία και αν κατασκευάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ψέματα, κατασκευασμένες ειδήσεις και συκοφαντίες, για να περάσει αναίμακτα το κυβερνητικό σχέδιο, ό,τι τερτίπια και αν χρησιμοποιούν, η αλήθεια είναι μία: Ότι η κυβερνητική πρόταση, πατώντας πάνω στους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη – Βρούτση), δίνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην πρόνοια- υγεία. Φέρνουν «γρήγορο θάνατο» για το ασφαλιστικό, χτυπούν συνολικά τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με μειώσεις ως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζουν το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του το 2019, εκμηδενίζουν τις επικουρικές συντάξεις, φέρνουν νέες μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις, τσακίζουν τα προνοιακά επιδόματα. Αυτά θέλουν να κρύψουν, γι’ αυτό έχουν ξαμολήσει τα παπαγαλάκια τους για να παπαγαλίζουν εδώ και ημέρες τα «καλά» του προσχεδίου για το ασφαλιστικό. Δεν μπορούν, όμως, όλοι αυτοί να κρύψουν ότι όσα ο εργαζόμενος λαός με τους αγώνες και τις απεργίες του πέταξε από το παράθυρο τα προηγούμενα χρόνια, τα φέρνουν από τη μπροστινή πόρτα, μιλώντας, μάλιστα, για «ισότητα» και «δικαιοσύνη»!

Η προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού του εργατικού – λαϊκού κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση στα χνάρια τον προκατόχων της, δεν θα περάσει! Καλούμε τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην συμβιβαστούν με τα ελάχιστα, να απαντήσουν αγωνιστικά στα κυβερνητικά ψέματα και στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε κλάδο, στους χώρους δουλειάς, σε κάθε γειτονιά για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

Να φτάσει παντού το σύνθημα:

Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στον δρόμο

Πάρτε πίσω τον νόμο λαιμητόμο

 

Δ.Α.Σ. Δήμου Θεσσαλονίκης