ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

 

Συνάδελφε,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση, υλοποιώντας τις εντολές της Ε.Ε και καλύπτοντας τις ορέξεις των μεγάλων εργοδοτών.  Βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματά μας, μας γυρίζει δεκαετίες πίσω. Στόχος της είναι να γίνει η ασφάλιση ατομική υπόθεση, να ανοίξει το δρόμο της κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, να απαλλάξει το μεγάλο κεφάλαιο μια και καλή από το «κόστος» της ασφάλισης.

Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη.  Είναι το φάρμακό μας, η προστασία της μητρότητας, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο. Τα βάρβαρα μέτρα, αν περάσουν, θα έρθουν να προστεθούν στα ήδη οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον κλάδο: Ανασφάλιστη εργασία, ανεργία, κακοπληρωσιά, ελαστικές σχέσεις. Σκέψου τι σημαίνουν λοιπόν αυτές οι αλλαγές: Δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς κανένα δικαίωμα. Η κοινωνική ασφάλιση είναι λοιπόν ένα πλέγμα που αφορά συνολικά την ζωή μας και γι΄αυτό για μας η κατεδάφισή της αποτελεί αιτία πολέμου. Όλοι τώρα στον αγώνα, να μην τολμήσουν να περάσουν τα νέα μέτρα.

Η λογική του «τίποτα δεν αλλάζει», του «ό,τι και να γίνει τα μέτρα θα περάσουν», του «έτσι κι αλλιώς δε θα πάρουμε σύνταξη» δεν μας ταιριάζει. Είναι λογική βούτυρο στο ψωμί της συγκυβέρνησης που μας θέλει απογοητευμένους, ηττοπαθείς, να δεχόμαστε με σκυμμένο κεφάλι τους σχεδιασμούς της. Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Αν ορθώσουμε τείχος αντίστασης και αγώνα μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους. Από μας εξαρτάται η έκβαση του αγώνα. Από τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί. Αν πάμε με μια από τα ίδια το αποτέλεσμα το ξέρουμε: είμαστε καταδικασμένοι. Ψηλά το κεφάλι, τώρα όλοι στον αγώνα, να ορίσουμε εμείς οι ίδιοι τις ζωές μας, να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Συνάδελφε θυμήσου: όποια κατάκτηση, όποιο δικαίωμα απέκτησε ποτέ ο λαός, όπως και η κοινωνική ασφάλιση, είναι αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων και αναμετρήσεων του ίδιου του λαού, τίποτα δεν του χαρίστηκε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/01 11:00π.μ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04/02.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ.

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ.