Για Τις Απολύσεις Στη vodafone-Cyta

Αναδημοσίευση απο το ΣΕΤΗΠ Αθήνας:

“Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους στο τμήμα Τεχνικής Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης στο κτήριο της Μεταμόρφωσης που με την δυναμική τους αντίδραση έδωσαν άμεσα απάντηση στην επίθεση της εργοδοσίας Vodafone – Cyta από την πρώτη στιγμή την Παρασκευή το απόγευμα.

Η άμεση κινητοποίηση των καταρχήν των συνάδελφων, η συνδρομή του συνδικάτου όπου άμεσα έσπευσαν στο κτήριο της Μεταμόρφωσης μέλη του ΔΣ καθώς και στελέχη του ΠΑΜΕ στην Cyta οδήγησαν στην αποτροπή των χειρότερων.

Απέναντι στις απολύσεις 3 συναδέλφων μας από το τμήμα Τεχνικής Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης παίρνουμε όλοι θέση. Κανένας μόνος του!

Συνέχεια δόθηκε σήμερα το πρωί με παρέμβαση του κλαδικού συνδικάτου στο κτίριο της Μεταμόρφωσης, μαζί με εργαζόμενους από το κτίριο και παρουσία από τους απολυμένους συναδέλφους. Έγιναν μικρές συγκεντρώσεις ανά τμήμα που οι συνάδελφοι δήλωναν την στήριξη τους και απαιτούσαν άμεσα μαζικές διαδικασίες για να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στην συνέχεια, οι απολυμένοι εργαζόμενοι μαζί με το κλαδικό συνδικάτο προχώρησαν σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας απέναντι και στις δύο εργοδοσίες (Cyta και Vodafone) που ενώ προχωρούν την διαδικασία συγχώνευσης, καταπατούν ακόμα και το ίδιο το Προεδρικό Διάταγμα 178/2002 (που οι ίδιοι επικαλούνται) που επιβάλει την διατήρηση στο ακέραιο του προσωπικού της εταιρείας που εξαγοράζεται.

Το ΣΕΠΕ όρισε ημερομηνία για την τριμερή διαφορά στις 11/10/2018.

Καλούμε εδώ και τώρα όλους τους εργαζόμενους να απαιτήσουν μαζικές διαδικασίες μέσα στην εταιρεία, που να καταλήξουν σε σχέδιο κινητοποιήσεων. Πρέπει να είναι πλέον φανερό και στον τελευταίο εργαζόμενο ότι η Vodafone δεν είναι ο καλός εργοδότης που θα μας «φροντίσει» μετά την εξαγορά. Έχει οργανωμένο σχέδιο μείωσης του λειτουργικού και μη κόστους σε όλα τα επίπεδα και επιτίθεται. Εμείς;

 ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Οργανωνόμαστε άμεσα όλοι στα σωματεία μας επιχειρησιακό και κλαδικό.

Μέσα από τον οργανωμένο συνολικό αγώνα σε κατεύθυνση αντίθεσης στα σχέδια της εργοδοσίας και όχι αναμονής και ηττοπάθειας μπορούμε να τους σταματήσουμε και να διεκδικήσουμε εξίσωση των δικαιωμάτων όλων μας προς τα πάνω!

Παραμένουμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση:

  • Συσπειρωνόμαστε με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ
  • Συμμετέχουμε στις μαζικές διαδικασίες των σωματείων μας
  • Περνάμε σε συνελεύσεις σε κάθε κτήριο της εταιρείας.
  • Σε νέο χτύπημα της εργοδοσίας σταματάμε επιτόπου την δουλειά μας και οργανώνουμε συνέλευση για αγωνιστική απάντηση

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να πάρουν πίσω τις απολύσεις. Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας
  • Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Να μη γίνει καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις μας και στους όρους και τις συνθήκες εργασίας μας.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον όμιλο Vodafone προς τα πάνω.”