Δελτίο Τύπου για εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο του Αεροδρομίου Μακεδονία

Δελτίο Τύπου

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα του κλάδου μας. Σήμερα 26/10 στο εργοτάξιο του Αεροδρομίου Μακεδονία συνάδελφος υδραυλικός έπεσε από ύψος με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Μπροστά στα κέρδη και τις ρήτρες δεν υπολογίζονται ωράρια, Κυριακές, Αργίες, δεν υπολογίζεται η ανθρώπινη ζωή. Εγκληματικές ευθύνες φέρνει και η κυβέρνηση που δίνει αέρα στα πανιά των κατασκευαστών με την απελευθέρωση των ωραρίων και τις περίφημες δηλώσεις του πρωθυπουργού για 7ήμερη εργασία να γίνονται πράξη μέσα στα εργοτάξια όταν τα έργα “τρέχουν” και μετά να πετιόμαστε στην ανεργία και την εκ περιτροπής εργασία αφού έχουμε παράγει τα κέρδη που απαιτούσαν.

Παρακολουθούμε την υγεία του συναδέλφου και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Οργανώνουμε τον αγώνα μας για δουλειά με αξιοπρέπεια. Θέλουμε να γυρνάμε στα σπίτια μας σώοι και αβλαβείς μετά την εργασία μας. Ως εδώ φτάνει πια η κατάσταση με τα εργοτάξια γαλέρες.

  • Άμεση λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Δεν είναι τα ΜΑΠ πανάκεια για τα πάντα.
  • Επαρκής στελέχωση και ουσιαστική λειτουργία του Σ.ΕΠ.Ε που έχει καταντήσει με διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων με διεκπεραιωτή υποθέσεων ατυχημάτων αντί να τα προλαμβάνει.
  • Δημιουργία επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας μέσα σε κάθε εργοτάξιο.  
  • Υπογραφή εδώ και τώρα Κλαδικής σύμβασης εργασίας που θα διασφαλίζει τις εργασιακές συνθήκες, το ωράριο, το μεροκάματο. Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 45 ευρώ.

Θεσσαλονίκη 26/10/2020