ΣΜΤΜ: ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού τείνουν να μετατραπούν όλο και περισσότεροι χώροι δουλειάς στο κλάδο μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας. Η έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας πατάει πάνω στο έδαφος των τεράστιων ελλείψεων στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, στα διάτρητα «πρωτόκολλα» για τη διαχείριση των κρουσμάτων που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της εργοδοσίας, στην ουσιαστική ανυπαρξία ελέγχων, στην ενημέρωση που δίνεται με το σταγονόμετρο ακόμα και όταν εντοπίζονται θετικά κρούσματα και στις «πλάτες» που κάνει η κυβέρνηση στην εργοδοτική ασυδοσία.

Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες συναδέλφων για τη στάση των διοικήσεων των εταιρειών απέναντι σε επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η εργοδοσία επιλέγει να συνεχίζεται κανονικά η εργασία χωρίς να παίρνεται κανένα επιπρόσθετο μέτρο προστασίας. Χαρακτηριστική είναι και η αδιαφορία του ίδιου του Ε.Ο.Δ.Υ., πάνω στην οποία βρίσκει άλλοθι η εργοδοσία, καθώς στην ιστοσελίδα του βοά δια της απουσίας του πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρουσμάτων σε χώρους ιδιωτικών επιχειρήσεων, γραφείων, εργοστασίων κτλ. Μέτρα όπως, τεστ σε εργαζόμενους που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα με παράλληλη αποχή από την εργασία έως ότου βγουν τα αποτελέσματα και η απολύμανση του χώρου θεωρούνται προαιρετικά!   

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι μόνο εμείς, οργανωμένα και συλλογικά μπορούμε να βάλουμε δίχτυ προστασίας για την υγεία τη δικιά μας και των οικογενειών μας. Να μην αφήσουμε στην τύχη τις ζωές μας. Η ανησυχία μας να γίνει δύναμη διεκδίκησης ουσιαστικών μέτρων. Σε κάθε χώρο δουλειάς να υψωθεί ένα μαζικό τείχος το οποίο θα αχρηστεύει κάθε φορά τις επιλογές της εργοδοσίας να παίζει τις ζωές μας στα ζάρια για χάριν της κερδοφορίας. Να γίνει κατανοητό πως η υγεία μας δεν είναι προς διαπραγμάτευση και ρίσκο. Να μην μπουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας!

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Η ατομική ευθύνη του καθενός βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα για διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων. Γινόμαστε οι ίδιοι η φωνή του Σωματείου μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς σπάζοντας το φόβο και τη σιωπή. Δυναμώνουμε τη φωνή που βάζει μπροστά τις ανάγκες μας. Καταγγέλλουμε άμεσα οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία.

Να διεκδικήσουμε:

  • Δωρεάν παροχή μέσων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς, με επιβάρυνση της εργοδοσίας.
  • Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν στην περιοχή μας τα προηγούμενα χρόνια (νοσοκομεία Λοιμωδών και Παναγία).
  • Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα και άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.
  • Κατεπείγουσες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια, να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές ανά τάξη.

 

Η φωνή σου ακούγεται πιο δυνατά, πιο καθαρά, όταν γίνεται φωνή των πολλών. Έλα σε επαφή με το σωματείο σου. Διεκδίκησε οργανωμένα αυτά που δικαιούσαι!